Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Turistice u Indiji ne bi trebale nositi suknje ili noću hodati same zbog svoje sigurnosti', poručuje tamošnji ministar turizma. Te su preporuke izazvale zgražanje tamošnjih novinara koji su mu na društvenim medijima 'čestitali' što mu dobro ide 'tjeranje turista'.


Indijski ministar turizma Mahesh Sharma kazao je da se turisticama dijele brošure dobrodošlice u kojima se nalaze i informacije u kojima stoji kako bi se trebale ponašati radi svoje sigurnosti. U brošurama se nalaze informacije kako se ponašati i kako se ne ponašati, piše Daily Mail.

Vezani članci bolnica u Indiji Užas u zapadnoj Indiji: Deset novorođenčadi poginulo u požaru u bolnici Slika nije dostupna Objesili još jednu djevojku, drugu grupno silovali policajci?!

'Radi se o malim stvarima poput toga da ne bi trebale hodati same noću malim gradovima, nositi suknje, te bi trebale fotografirati registracijske tablice svakog vozila u koji ulaze', rekao je ministar .

Na ovaj se potez indijski ministar odlučio zbog značajnog pada broja turistica u Indiju. Pad broja žena koje odlaze u Indiju dogodio se nakon globalnih objava o masovnim grupnim silovanjima koja se u Indiji događaju iznimno često. Nakon silovanja koja se događaju i u gradskim autobusima punima ljudi, djevojke i žene obično završe mrtve, pa iz sigurnosnih razloga Indija turisticama nije više toliko privlačna.

Objavu ministra indijski novinari nisu propustili komentirati primjećujući da ovo nije način na koji se povećavaju brojke u turizmu. Umjesto da vlasti porade na sigurnosti, primjećuju, oni pokušavaju promijeniti način ponašanja turista tako da idu na ruku nasilnicima, a ne ljudskim pravima i slobodama.

'Ne bi li ministar trebao izdati vodič za ponašanje muškaraca u javnosti?', pita novinar Rajdeep Sardesi na Twitteru, prenosi RT.

'Dragi Mahesh Sharma, vaša uloga u ministarstvu turizma je privući strane turiste u Indiju, a ne ih uplašiti', pita Manak Gupta.

'Žene su imale veće slobode u odabiru odjeće u vrijeme Veda nego sada', napisao je korisnik Twittera Arvind Kejriwal.