Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedna nota

Indija pozvala pakistanskog veleposlanika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indija je u srijedu pozvala pakistanskog veleposlanika kako bi mu uručila prosvjednu notu zbog incidenta u Kašmiru u kojem su ubijena dva indijska vojnika.

Veleposlanika Salmana Bashira će primiti indijski ministar vanjskih poslova Ranjan Mathai, rekao je glasnogovornik ministarstva. Indija je optužila Pakistan da je poslao vojnike preko crte razgraničenja u utorak u Kašmiru, području oko koge se dvije zemlje spore, i rekla da su u polusatnom oružanom sukobu dvojica indijskih vojnika ubijena a jedan ranjen.

Pročitajte i ovo Ostaci indijskog borbenog aviona nakon što je srušen u Kašmiru (Foto: AFP) - 1 Pakistan i Indija Počinje li rat nuklearnih sila: 9 hrvatskih vojnika na području zahvaćenom sukobima, MORH tvrdi - na sigurnom su Indijski Mirage-2000 (Foto: Arhiva/AFP) Na području Kašmira Napetosti između dviju nuklearnih sila: Indija iznenada napala terorističke kampove u Pakistanu

>> Indijski i pakistanski vojnici pucali jedni na druge, ubijen Pakistanac

Jedan vojni dužnosnik je za postaju India's Times Now rekao da je tijelo jednog od ubijenih vojnika nađeno osakaćeno. Indija je ocijenila da je riječ o "izuzetno provokativnom incidentu" te da je sakaćenje tijela mrtvog indijskog vojnika bilo nehumano.

Incident se dogodio dva dana nakon sukoba u kojem je, kako je rekao Pakistan, jedan pakistanski vojnik ubijen nakon indijskog upada preko crte razgraničenja u Kašmiru. Indija niječe da su njeni vojnici prešli tu crtu.

Indija i Pakistan su od stjecanja nezavisnosti 1947. vodili tri rata, do kojih dva zbog Kašmira. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene