Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao da joj je 6 godina

Ima 10 mjeseci i 19 kilograma: Jedva je podižu i - boje se za njezin život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aliya Saleem počela se nekontrolirano debljati u dobi od 4 mjeseca. Svaka dva tjedna obitelj joj mora kupovati novu odjeću jer joj stara postaje pretijesna.

Aliya Saleem je 10 mjeseci stara djevojčica koja je pozornost javnosti privukla svojom težinom. Naime, s nepunih godinu dana teži kao prosječna šestogodišnja djevojčica, odnosno 19 kilograma što ju svrstava među najtežu djecu na svijetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi Davor Štimac Hrvati - debela nacija Predsjednik Hrvatskog društva za debljinu najavio revolucionarnu metodu mršavljenja: "To je kapsula koja se proguta i pretvara u elipsu"

Pri rođenju je težila četiri kilograma, a u dobi od četiri mjeseca počela se ubrzano debljati. Njezini zabrinuti roditelji strahuju za zdravlje svoje kćeri. Jedno od njihove djece već je umrlo u dobi od samo godinu i pol nakon debljanja na sličan način.

Majka Shabana Parveen (25) ispričala je kako djevojčici svaka dva tjedna moraju kupovati novu odjeću jer joj stara postaje pretijesna. Zbog pretilosti Aliya je u životnoj opasnosti, ali obitelj nema dovoljno novca da joj osigura potrebnu medicinsku skrb.

Njezin otac Mohammad Saleem (28) kaže da daju sve od sebe, ali jedini što trenutno mogu priuštiti je odlazak u lokalnu bolnicu.

FOTO Imala je 450 kilograma i umirala u krevetu - Danas je druga žena

'Ovo je najteža beba stara deset mjeseci koju sam vidio. To bi mogao biti slučaj morbidne pretilosti ili čak hormonske neravnoteže', rekao je pedijatar Krishan Chugh koji je djevojčicu pregledao. A kako bi utvrdili o čemu se točno radi moraju napraviti dodatne pretrage o čijim će rezultatima ovisiti daljnje liječenje.

Pedijatar je objasnio da postoje poremećaji koji se mogu liječiti, a eventualno gubljenje kilaže ovisit će o dijagnozi. Majka djevojčicu danas jedva drži u krilu, a ona sama ne može mirno sjediti.

'Tijekom dana stalno plače. A po noći se naglo budi i ne može pravilno disati', ispričala je majka koja najviše brine za zdravlje svoje kćeri, a problem su i financije. Ionako siromašnoj obitelji kupovanje hrane za djevojčicu veliki je trošak jer jede tri puta više od normalnog djeteta. Kako bi je nahranili ponekad moraju posuđivati novac od obitelji i prijatelja.

No, unatoč svim problemima, Aliya je omiljeno dijete u indijskom selu Jharkhand. Njezina majka kaže da je svi vole i dolaze se igrati s njom, piše Daily Mail. 

'No, rijetki je mogu podići', zaključuje. Fotografije 10-mjesečne djevojčice pogledajte OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene