Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Identificiran problem na SAS-ovim zrakoplovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanadski proizvođač zrakoplova Bombardier utvrdio je koji je problem uzrokovao prinudno slijetanje SAS-ovih zrakoplova tipa Dash 8-400, objavilo je u petak službeno švedsko tijelo nadležno za zrakoplovstvo.

Dva SAS-ova zrakoplova bila su primorana na prinudno slijetanje u razmaku od samo nekoliko dana, jedan u Danskoj u nedjelju, a drugi u Litvi u srijedu, zbog problema s opremom za slijetanje. 

Pročitajte i ovo Avion Drama na nebu Avion nije uspio sletjeti na aerodrom: Kružio je nebom, a cijelo vrijeme kotači su bili spušteni Slika nije dostupna Nova nesreća zrakoplova SAS-a pri slijetanju

Nitko u tim incidentima nije ozbiljnije povrijeđen.

SAS, koji je u vlasništvu tri skandinavske zemlje, priopćio je da je otkazao oko 200 letova tijekom vikenda jer su svi zrakoplovi tipa Dash 8-400 prizemljeni.

Glasnogovornik švedske uprave za civilno zrakoplovstvo Bo Eckerbert je rekao da će prizemljeni zrakoplovi biti provjereni i eventualno popravljeni tijekom vikenda.

"Bombardier je utvrdio gdje je, po njihovom uvjerenju, greška i ona se ne čini kompliciranom", rekao je Eckerbert. Nije, međutim, priopćeno o kakvoj se točno grešci radi.

Eckerbert je rekao da će se nadležna tijela za zrakoplovstvo Švedske, Danske i Norveške sastati u ponedjeljak ili utorak kako bi odlučila o ukidanju zapovijedi o prizemljenju svih 27 SAS-ovih zrakoplova tipa Dash 8-400.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene