Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Eskalacija političke krize u Meksiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi put u novijoj povijesti Meksika jedan se predsjednik nije obratio naciji, a politička kriza u toj zemlji sve više eskalira.

Naime, u petak je grupa parlamentarne preuzela nadzor nad zgradom meksičkog Kongresa i spriječila Vincenta Foxa da održi govor nazivajući ga izdajnikom demokracije i izbornim prevarantom. 

Pročitajte i ovo Zlatna poluga I banke ulažu Zlato nikad nije bilo skuplje, a cijena će mu još porasti. I ne, to nije dobra vijest Kim Jong Un Problematično izvješće Sjeverna Koreja protiv G7: "Oni su glavni izvor opasnosti za globalni mir"

Stranka ljevice PRD traži ručno prebrojavanje glasova predsjedničkih izbora u kojima je njihov kandidat Andres Manuel Lopez Obrador izgubio izbore od konzervativnog kandidata desničarske stranke PAN Felipea Calderona za 0.6 posto glasova. 

PRD je uvjeren da se radi o izbornoj prevari, a Obrador je najavio kampanju građanskog neposluha, a desetine tisuća njegovih pristaša su blokirali ulice glavnog grada Ciudad de Mexica. Vicente Fox na dužnosti predsjednika ostat će do kraja godine, a onda će ga, odlukom Ustavnoga Felipe Calderon.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene