Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi put u novijoj povijesti Meksika jedan se predsjednik nije obratio naciji, a politička kriza u toj zemlji sve više eskalira.


Naime, u petak je grupa parlamentarne preuzela nadzor nad zgradom meksičkog Kongresa i spriječila Vincenta Foxa da održi govor nazivajući ga izdajnikom demokracije i izbornim prevarantom. 

Vezani članci U Novu sa starim problemima - 5 Sa starim normalnim vraćaju se i stare boljke: "Neke zemlje iz krize izađu sa jačom ekonomijom, društvom, a neke ponavljaju svoje pogreške desetljećima pa čak i stoljećima" Slika nije dostupna Sud riješio izbornu krizu u Meksiku

Stranka ljevice PRD traži ručno prebrojavanje glasova predsjedničkih izbora u kojima je njihov kandidat Andres Manuel Lopez Obrador izgubio izbore od konzervativnog kandidata desničarske stranke PAN Felipea Calderona za 0.6 posto glasova. 

PRD je uvjeren da se radi o izbornoj prevari, a Obrador je najavio kampanju građanskog neposluha, a desetine tisuća njegovih pristaša su blokirali ulice glavnog grada Ciudad de Mexica. Vicente Fox na dužnosti predsjednika ostat će do kraja godine, a onda će ga, odlukom Ustavnoga Felipe Calderon.