Hugh Grosvenor (Foto. AFP)
Hugh Grosvenor (Foto. AFP)

Mlađahni Hugh jučer je izgubio oca.


Jučer je preminuo jedan od najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji, Gerald Grosvenor, vojvoda od Westminstera. Cijelo svoje bogatstvo, koje se procjenjuje na čak 9 milijardi britanskih funti, ostavio je svom 25-godišnjem sinu Hughu. Iako Hugh ima dvije starije sestre, zbog zakona primogeniture u britanskoj kraljevskoj obitelji, Hugh nasljeđuje sve.

Mlađahni Hugh inače je krsni kum malenog princa Georgea, a iako je široj javnosti do sad bio relativno nepoznat, a jedini put je kad je izazvao veći medijski interes, uz kumovanje malom princu, bilo je za njegov 21. rođendan na koji je bilo potrošeno oko 5 milijuna funti.

Hugh je započeo studij na Sveučilištu u Newcastleu, a završio ga na Oxfordu nakon čega je počeo raditi u obiteljskoj megatvrtki u sektoru upravljanja imanjima da bi kasnije postao menadžer u obiteljskoj tvrtki za recikliranje i proizvodnju bio-goriva.

S 9 milijardi funti i stotinama hektara nekih od najskupljih imanju u Ujedinjenom Kraljevstvu, jasno je zašto ga mnogi britanski mediji od danas nazivaju - najpoželjnijim neženjom.