Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nećeš njima...

Turska: Zamjenik premijera htio ženama zabraniti smijanje - sad se sprdaju s njim!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mislio je da će ih svojim skandaloznim izjavama 'obuzdati', no uzrokovao je kontraefekt.

Zamjenik turskog premijera Bülent Arinc šokirao je izjavom kako se žene ne bi smjele glasno smijati, a uz to je kritizirao i 'suvremeni život u Turskoj' rekavši kako bi se više trebalo posvetiti čitanju Kurana te čednosti.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama

Obrušio se i na ženske razgovore putem mobitela. 'Žene razmjenjuju recepte preko mobitela. Što se još dogodilo? Što je bilo sa Ayşinom kćeri? Kad je vjenčanje? Razgovarajte o tome dok ste zajedno', kazao je Arinc dodavši kako bi žene trebale manje razgovarati na mobitel.

No umjesto da obuzda ženski smijeh u javnosti, Arinc ga je samo intenzivirao. Naime, brojen Turkinje odlučile su putem društvenih mreža, prvenstveno Twittera, pružiti otpor ovakvom pokušaju ograničavanja sloboda.

'Twitter je zatvoren': Turska blokirala pristup društvenoj mreži

Pod hashtagovima #kahkahab (smijeh), #direnkahkaha (otpor smijeha) i #direnkadin (otpor žena) objavljuju se fotografije žena kako se druže s prijateljicama, razgovaraju na mobitele i smiju se na sav glas.

Arincovu izjavu ne osuđuju samo žene već i brojni muškarci diljem Turske, ali i šire.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene