Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vandalski čin

Hrvatskoj obitelji u Vojvodini pošpricali kuću naftom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mjestu Vajska u Vojvodini, uz granicu s Hrvatskom, na drugi dan Božića nepoznate su osobe naftom poprskale obiteljsku kuću.

Poprskana kuća je kuća mjesnih aktivista Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV), objavio je vojvođanski tjednik 'Hrvatska riječ'. Izgred, koji se ocjenjuje kao vandalski čin jedne ili više osoba, dogodio se u jutarnjim satima 26. prosinca, kada su oštećeni i pojedini lokali te autobusna postaja u središtu sela. 'Čin je za osudu jer je šteta nanijeta staroj, uglednoj obitelji koja ničim nije zaslužila da joj se ovako nešto dogodi', izjavio je u tom povodu predsjednik Mjesnog odbora DSHV-a u Vajskoj Željko Pakledinac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Napad na hrvatske prostorije u Vojvodini Demolirao prostorije Porazbijao prozore i pisao grafite s četiri slova S: Policija uhitila napadača na prostorije Hrvatskog doma u Vojvodini

On objašnjava da se ova obitelj ističe aktivnostima u hrvatskoj zajednici u ovome mjestu, a posebno su angažirani oko upisa Hrvata u poseban birački popis za skorašnje izbore Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji. Dodao je kako je to unijelo uznemirenost u ionako nepovjerljive pripadnike ove zajednice, koji se vrlo teško odlučuju javno očitovati svoju hrvatsku pripadnost. Vajska je mjesto u zapadnoj Bačkoj u kojoj živi oko 350 Hrvata, što je oko 10 posto mjesnog stanovništva. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene