Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U mjestu Vajska u Vojvodini, uz granicu s Hrvatskom, na drugi dan Božića nepoznate su osobe naftom poprskale obiteljsku kuću.


Poprskana kuća je kuća mjesnih aktivista Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV), objavio je vojvođanski tjednik 'Hrvatska riječ'. Izgred, koji se ocjenjuje kao vandalski čin jedne ili više osoba, dogodio se u jutarnjim satima 26. prosinca, kada su oštećeni i pojedini lokali te autobusna postaja u središtu sela. 'Čin je za osudu jer je šteta nanijeta staroj, uglednoj obitelji koja ničim nije zaslužila da joj se ovako nešto dogodi', izjavio je u tom povodu predsjednik Mjesnog odbora DSHV-a u Vajskoj Željko Pakledinac.

Vezani članci Zagreb, kafići prvog dana popuštanja mjera ''Zašto su Hrvati opsjednuti kafićima?'' Postavio pitanje na Redditu pa dobio urnebesan odgovor Aleksandar Vučić i Mira Nikolić (Foto: Pixell) Veleposlanica Srbije odbila primiti hrvatsku notu, Vučić poručio: "Kad u Hrvatskoj nemaju što raditi, izmisle nešto protiv Srba"

On objašnjava da se ova obitelj ističe aktivnostima u hrvatskoj zajednici u ovome mjestu, a posebno su angažirani oko upisa Hrvata u poseban birački popis za skorašnje izbore Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji. Dodao je kako je to unijelo uznemirenost u ionako nepovjerljive pripadnike ove zajednice, koji se vrlo teško odlučuju javno očitovati svoju hrvatsku pripadnost. Vajska je mjesto u zapadnoj Bačkoj u kojoj živi oko 350 Hrvata, što je oko 10 posto mjesnog stanovništva. (Hina)