Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvjereni u nevinost

Hrvatski narodni sabor BiH zabrinut zbog uhićenja pripadnika HVO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odjel za branitelje Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, koji okuplja najvažnije hrvatske političke stranke u toj zemlji, izrazio je zabrinutost zbog uhićenja desetorice bivših visokih časnika i pripadnika Hrvatskog vijeća obrane na području Bosanske posavine te je izrazio prosvjed što su brojni zločini nad bosanskohercegovačkim Hrvatima još uvijek nekažnjeni.

"Odjel za branitelje HNS-a BiH izražava zabrinutost povodom jučerašnjeg uhićenja pripadnika HVO-a u akciji koju su proveli pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH na području Posavske županije u kojoj su slobode lišili 10 pripadnika HVO-a, među kojima je i umirovljeni general Đuro Matuzović", navodi se u priopćenju HNS-a nakon danas hitno održane sjednice.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Dijete koristi računalo (Foto: Guliver/Thinkstock) roditelji oprez Mamili djecu preko društvenih mreža: U velikoj policijskoj akciji u susjedstvu uhićenja zbog dječje pornografije

Posebno se ističe trenutak kada je akcija uhićenja i provedena uoči velikog katoličkog blagdana Svih svetih, kada se posebno prisjeća svih branitelja koji su zaslužni za slobodu i opstojnost na ovim prostorima.

"Na poseban način napominjemo kako je Domovinski rat bio obrambenog karaktera, te smo s time u vezi uvjereni u nevinost svih privedenih u jučerašnjoj akciji SIPA-e. Držimo simptomatičnim kako nitko nije priveden, procesuiran i osuđen za brojne zločine nad pripadnicima HVO-a i civilima hrvatske nacionalnost, kao što su zločini počinjeni u Križančevu Selu, Buhinim Kućama, Bikošima, Maljinama, Bugojnu ... i brojnim drugim stratištima hrvatskog naroda u BiH", naveli su iz HNS-a BiH.

Izraženo je uvjerenje da su uhićeni nevini za optužbe koje im se stavljaju na teret te da će svi po politički montiranim optužnicama biti pušteni svojim domovima i obiteljima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene