Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon masovnih prosvjeda

Hong Kong suspendirao kontroverzni zakon o izručenju Kini

Masovni prosvjedi u Hong Kongu (Foto: AFP) - 5
Masovni prosvjedi u Hong Kongu (Foto: AFP) - 5 Afp
Aktualno Galerija Masovni prosvjedi u Hong Kongu (Foto: AFP) - 5 Masovni prosvjedi u Hong Kongu (Foto: AFP) - 5 Foto: Afp Policija bacila suzavac na prosvjednike u Hong Kongu (Foto: AFP) - 4 Policija bacila suzavac na prosvjednike u Hong Kongu (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp Policija bacila suzavac na prosvjednike u Hong Kongu (Foto: AFP) - 3 Policija bacila suzavac na prosvjednike u Hong Kongu (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp +0 Policija bacila suzavac na prosvjednike u Hong Kongu (Foto: AFP) - 2 Galerija 1/4 >>
Zakonodavno vijeće Hong Konga suspendiralo je kontroverzni nacrt zakona o izručenju prema kojem bi se ljude moglo poslati u Kinu na suđenje.

Šefica vlade Hong Konga Carrie Lam u subotu je odgodila na neodređeno vrijeme predloženi zakon koji bi omogućio izručenje osumnjičenih stanovnika Hong Konga Kini, što je iznenadni potez nakon raširenog nezadovoljstva i velikih nasilnih prosvjeda u azijskom financijskom središtu.

Pročitajte i ovo Justin Trudeau Bez posljedica Kanadski obavještajci: Kina se već dvaput umiješala u parlamentarne izbore HGSS obučava kineske spasioce - 3 Važna razmjena HGSS obučava kineske spasioce: 'Mogli su birati otići bilo gdje u svijetu, a odabrali su nas''

Zakon o izručenju koji se odnosi na 7 milijuna stanovnika Hong Konga te na strane i kineske državljane u gradu, mnogi su vidjeli kao prijetnju vladavini prava u bivšoj britanskoj koloniji.

Podsjetimo, stotine tisuća prosvjednika okupilo se u srijedu u dijelu grada u kojem se nalazi sjedište vlade, kako bi spriječili donošenje zakona.

Policija je koristila suzavac i gumene metke kako bi ih rastjerala, dok su oni na snage reda bacali cigle i boce. Liječničke službe kazale su u da je 79 ljudi ozlijeđeno u sukobima.

Radi se o jednom od najgorih slučajeva nasilja u Hong Kongu otkako je Velika Britanija vratila taj grad Kini 1997. godine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene