Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hezbollah i Hamas za Rusiju nisu teroristi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je objavila popis 17 terorističkih organizacija u svijetu. Najzanimljivije je kako je, sudeći prema tom popisu, njihov pogled na terorizam bitno drugačiji od pogleda službenog Washingtona.

Ruski popis ne uključuje ni libanonski Hezbollah ni palestinski Hamas. 

Pročitajte i ovo Šareni kišobrani (Foto: Dnevnik.hr) FINSKA NAJSRETNIJA Objavljena je lista najsretnijih zemalja svijeta. Ispred Hrvatske su i Slovenija, Srbija, Kosovo... Slika nije dostupna Iznenađenje na Glavnom odboru Ranko Ostojić o odbijanju mjesta na izbornoj listi SDP-a: "Bolje ne biti na listi, nego izgubiti obraz"

Popis objavljen u službenom dnevniku Rossiiskaia Gazeta obuhvaća mrežu Al-Qaida kao i nekoliko pokreta u Kavkazu i srednjoj Aziji koje Vrhovni sud u Rusiji smatra islamističkima i separatističkima.

Među njima je i zabranjena islamistička stranka Hizbi Tahrir, koja djeluje u bivšim sovjetskim republikama srednje Azije i poziva na osnivanje islamske države.

"Sedamnaest organizacija na toj listi proglašeno je terorističkima i njihova je aktivnost zabranjena na teritoriju Rusije", kazao je Jurij Sapunov, šef antiterorističkog ogranka unutar FSB-a (bivši KGB). 

Zanimljivo je kako američka lista obuhvaća 42 "terorističke organizacije u svijetu".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene