Novčanik, ilustracija
Novčanik, ilustracija Foto: Getty Images

Portal Numbeo, koji objavljuje podatke o cijenama života diljem svijeta, ažurirao je svoju godišnju listu najskupljih i najjeftinijih država za život. Prema tom popisu, Hrvatska je jedna od najskupljih država ovog dijela Europe.


U izračun su uključeni troškovi stanovanja, odijevanja, hrane, prijevoza, odijevanja, interneta, režija, namirnica i slično. Prema tom izračunu, Hrvatska je na 59. mjestu po skupoći, Srbija je na 94. mjestu, a BiH na 96., dok se Kosovo našlo na 134. mjestu.

Cijeli popis možete pogledati OVDJE.

"Povećanje plaća je neophodno"

Na Dan rada, u nedjelju, Sindikalisti su poslali oštru poruku poslodavcima u kojoj su se posebno osvrnuli na nisku cijenu rada i poručili poslodavcima da na to zaborave. Kažu, ako se plaće povećaju, poslodavci neće imati razloga plakati da nema radnika.

Cijene goriva, ilustracija Od ponoći opet skuplje gorivo: Pogledajte koliko vas od danas košta spremnik

Cijene, ilsutracija Pesimistična poruka njemačkog ministra sugrađanima: "To je gorka i teška istina"

"Do 2026. želimo povećanje minimalne plaće na 1500 eura, dakle u naredne četiri godine. To je neophodno da bismo uopće imali dovoljno radnika za gospodarski rast, od kojeg isto tako realno očekujemo povećanje plaća. Osim toga, neophodna je i preraspodjela profita, odnosno zajedničko stvaranje dohotka - dio profita koji se zajednički stvara mora ići na povišice plaća", rekao je predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel u Dnevniku Nove TV.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju