Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hamas odbija diktate međunarodne zajednice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hamas je spreman s Fatahom formirati vladu palestinskog nacionalnog jedinstva, ali ne pod uvjetima koje diktira međunarodna zajednica, izjavio je glasnogovornik tog islamističkog pokreta Sami Abu Zuhri.

"Vršimo sve moguće napore kako bi ukinuli blokadu palestinskog naroda, ali to se neće izvesti na štetu palestinskih načela i prava. Hamas odbija uvjete bliskoistočnog kvarteta jer su nepravedni", rekao je Sami Abu Zuhri.

Pročitajte i ovo Ismail Hanija Zračni napad Izraelci ubili tri sina i unuke šefa Hamasa u Gazi, on poslao važnu poruku Instalacija s fotografijama ljudi koje su oteli hamasovci ispred Teddy Stadiuma iz minute u minutu FOTO/VIDEO Svjetske sile vode tihi rat zbog sukoba na Bliskom istoku, a nedužni civili stradavaju: "Situacija u Gazi je jako, jako loša"

"Hamas želi vladu nacionalnog jedinstva koja bi služila palestinskom narodu, a ne strancima", dodao je Zuhri reagirajući na izjave britanskog premijera Tonyja Blaira i njegovu potporu ideji vlade nacionalnog jedinstva, ali pod uvjetom da ona ispuni zahtjeve međunarodne zajednice.

Bliskoistočni kvartet (EU, Rusija, SAD, UN) zahtijeva da Hamas prizna Izrael, sporazume potpisane s njim i odustane od nasilja.

EU i SAD, glavni donatori palestinske samouprave, smatraju Hamas terorističkom organizacijom i uskraćuju financijsku pomoć palestinskoj vladi.

Palestinski predsjednik Mahmud Abas, član Fataha, trebao bi otići u Gazu na razgovore o osnivanju vlade nacionalnog jedinstva, što bi mogao predstavljati izlazak iz političke i financijske krize Palestinaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene