Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Borci Hamasa raketirali su jutros glavni stožer jedne sigurnosne službe u Gazi, nastavljajući žestoku ofenzivu kojoj je cilj slomiti sigurnosni sustav odan pokretu Fatah, izvijestili su svjedoci.


Naoružani pripadnici Hamasa gađali su urede obavještajnih služba u četvrti Al Mashtal u Gazi minobacačima i ručnim bacačima, kako navode svjedoci i sigurnosni izvori.

Vezani članci Napad na Gazu Kraj sukoba se ne nazire, žrtava je sve više: 500 tona bombi za napad koji je trajao 40 minuta. Reagirao SAD, Netanyahu odgovorio Napad na Gazu - 1 VIDEO I nebo je gorjelo: Ne jenjava nasilje u Gazi i Izraelu, izraelska vojska objavila dramatičnu snimku napada i poručila - "Ovo neće proći bez odgovora!"

U borbama u sektoru Al Mashtal koje su počele prije svitanja dvije su osobe izgubile život, a jedno je dijete ubijeno u međupalestinskim okršajima u drugoj četvrti Gaze, prema liječničkim izvorima.

Ovime se broj stradalih Palestinaca u međupalestinskim sukobima od ponedjeljka popeo na 47.

Hamas čiji su borci u utorak zauzeli više glavnih stožera služba vjernih predsjedniku Mahmudu Abasu odlučan je, kako se čini, u nakani da kao pobjednik izađe iz sukoba s Fatahom.

Vojno krilo Hamasa, Brigade Ezzedina al Qassama, objavilo je u priopćenju da već kontrolira "većinu položaja" palestinske sigurnosti u gradu Gazi i da još neke drži u okruženju.