Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hamas nastavlja napade na glavne sigurnosne stožere u Gazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borci Hamasa raketirali su jutros glavni stožer jedne sigurnosne službe u Gazi, nastavljajući žestoku ofenzivu kojoj je cilj slomiti sigurnosni sustav odan pokretu Fatah, izvijestili su svjedoci.

Naoružani pripadnici Hamasa gađali su urede obavještajnih služba u četvrti Al Mashtal u Gazi minobacačima i ručnim bacačima, kako navode svjedoci i sigurnosni izvori.

Pročitajte i ovo Vojna parada vođa Hamasa Marwan Issa Ubijen jedan od najtraženijih vođa Hamasa: "Skrivaju se duboko u podzemnim tunelima, ali ruka pravde stići će i njih" Počeli su progovori o primirju u Gazi Pregovori ne uspijevaju Hamas iznio uvjet za razmjenu talaca: "Pokret je u protekla dva dana predstavio svoj stav"

U borbama u sektoru Al Mashtal koje su počele prije svitanja dvije su osobe izgubile život, a jedno je dijete ubijeno u međupalestinskim okršajima u drugoj četvrti Gaze, prema liječničkim izvorima.

Ovime se broj stradalih Palestinaca u međupalestinskim sukobima od ponedjeljka popeo na 47.

Hamas čiji su borci u utorak zauzeli više glavnih stožera služba vjernih predsjedniku Mahmudu Abasu odlučan je, kako se čini, u nakani da kao pobjednik izađe iz sukoba s Fatahom.

Vojno krilo Hamasa, Brigade Ezzedina al Qassama, objavilo je u priopćenju da već kontrolira "većinu položaja" palestinske sigurnosti u gradu Gazi i da još neke drži u okruženju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene