Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Automobil je možda bio sabotiran, a Haider ubijen'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski ekstremni desničar Joerg Haider možda je ubijen, bio bi sažetak priče koju donosi engleski tabloid The Sun.

Iako službeno izvješće kaže kako je Haider prije fatalne nesreće vozio dvostruko brže nego što je na tom dijelu ceste dopušteno te kako je imao alkohola u krvi, proizvođač njegovog VW Phaetona u kojem je poginuo, tvrdi da se radi o jednom od najsigurnijih automobila na svijetu i da je Haider svakako trebao preživjeti subotnju nesreću kraj Klagenfurta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSIDER Više nije tajna – ovo su svi Volkswagenovi modeli do 2022. godine Slika nije dostupna U AMERICI POVIJESNA ODLUKA SUDA Volkswagen će zbog varanja na eko-testovima platiti 14,7 milijardi dolara

>> Joerg Haider poginuo u prometnoj nesreći

>> Haider vozio dvostruko brže nego je dopušteno

Stoga taj automobilski div šalje svoju ekipu stručnjaka koji bi trebali pregledati automobil i utvrditi kako je moguće da je došlo do Haiderove pogibije.

Glasnogovornik Volkswagena, Peter Thul, tvrdi, kako prenosi The Sun, da je lako moguće da je netko došao u posjed ključeva automobila te sabotirao elektroniku, tj, računalo, 'mozak' automobila.

- Činjenica je da je Haider vozio prebrzo, no ta brzina u takvom zavoju nije problem za fiziku tog automobila, radi se o jednom od najsigurnijih automobila uopće i lako je moguće da je netko 'petljao' po elektronici, kaže Thul.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene