Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Haider vozio dvostruko brže nego je dopušteno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski istražitelji izvijestili su da je, prema dosadašnjim saznanjima, austrijski političar Joerg Haider, koji je jučer poginuo u automobilskoj nesreći, vozio dvostrukom brzinom od dopuštene.

Policija je nakon rekonstrukcije događaja izvijestila da je u trenutku kad je došlo do nesreće, Haider vozio brzinom od 142 km na sat, a na tom dijelu ceste dopušteno ograničenje brzine iznosi 70 km na sat.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija u Turčinu Strava u pogonu: Elektroprijevoznica pritisnula muškarca vilicama, preminuo na mjestu Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija

>> 'Haider je dobio što je zaslužio'

>> Joerg Haider poginuo u prometnoj nesreći

Istražitelji su izvijestili kako je riječ o preliminarnim rezultatima istrage. Glavni tužitelj Gottfried Kranz izvijestio je kako vjeruje da je brzina glavni faktor Haiderove pogibije.

Podsjetimo, Joerg Haider, vođa populističkog Saveza za budućnost Austrije i guverner Koruške poginuo je u prometnoj nesreći u subotu u 1,15 sati u blizini Klagenfurta.

Koruški guverner sam je bio u automobilu koji je skliznuo s ceste, udario u nekoliko prepreka, uključujući i betonsku ogradu, te se nekoliko puta prevrnuo.

Haider je umro na putu do bolnice od teških ozljeda glave i prsa.

Za Haiderova nasljednika imenovan Stefan Petzner

Bliski suradnik Joerga Haidera, 27-godišnji Stefan Petzner imenovan je u nedjelju predsjednikom Pokreta za budućnost Austrije, nakon iznenadne pogibije u automobilskoj nesreći njezina dosadašnjeg predsjednika, izvijestila je agencija APA.


Petzner je od 2004. bio Haiderov glasnogovornik.

'Iako su cipele koje moram obuti velike, nastavit ću ići dalje nastojeći se ne spoticati', izjavio je Petzner, koji je jučer, saznavši za Haiderovu smrt rekao: 'Za nas je ovo poput kraja svijeta.'

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene