Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gusari na Mediteranu: Kraj Korzike napadnuta luksuzna jahta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri maskirana muškarca ukrcala su se na jahtu vrijednu 20 milijuna funti na Mediteranu te orobili goste i posadu za više od 100.000 funti. Moderni gusari do jahte su u nedjelju navečer došli gliserom, a posadi i prisutnima prijetili su pištoljima i puškama.

Kapetanu luksuzne jahte 'Tiara' koja je bila usidrena nekoliko milja od Korzike, gusari su naredili da isprazni brodski sef, a gostima koji su jednotjedni boravak na ovoj jahti platiti 130.000 funti, da predaju novac i vrijednosti koje imaju.

Pročitajte i ovo Jahta - 5 Pravna bitka Luksuzna jahta blokirana u Hrvatskoj ide na aukciju? Predsjednik oprezan: "Ako je to ukrajinsko, to treba dati Ukrajini" Slika nije dostupna Svaki brod bio je sumnjiv Deset dana pakla za 1900 putnika: Zaputili se na krstarenje iz snova, a zatim su čuli dramatičnu obavijest kapetana

Pljačka je trajala desetak minuta. Ukradena je gotovina, zlatni satovi, nakit i nekoliko umjetnina, rekla je policija.

Glasnogovornik francuske obalne straže rekao je kako prilikom pljačke nije bilo pucnjave, te kako nitko nije ozlijeđen.

Kapetan je odmah alarmirao obalnu stražu na Mediteranu, ali kriminalci nisu pronađeni.

Na ovoj su jahti boravila mnoga slavna imena, poput modnog kreatora Giorgioa Armanija, glazbenika P Diddyja te glumca Jacka Nicholsona.

Napadi na luksuzne jahte su česte u obalama Afrike i na Dalekom istoku, ali veoma rijetke u europskim vodama. Francuska obalna straža rekla je kako slučaj pljačke jahte u Europi nije zabilježen već nekoliko godina.

‘Na brodu ima mnogo novca radi hitnih slučajeva, a putnici su obično veoma bogati ljudi. Gusari mnogo vrijednosti mogu odnijeti u vrlo malo vremena, ali nikada ne kradu jahte jer bi ih se veoma lako pronašlo’, rekao je jedan kapetan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene