Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samozvani kralj Maja

Guru silovao djevojčice i njihove majke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija uhitila je samozvanog gurua Danila Speranzu, pod optužbom da je silovao djevojčice uzrasta od 10 do 12 godina, ali i njihove majke.

Speranza (62), koji je sebe nazivao kraljem Maja, optužen je i da je iznuđivao novac od članova svoje sekte, koju je osnovao početkom 1980-ih, kao udruženje za pomoć osobama koje su se željele osloboditi droge kroz jogu i filozofiju, a u kojoj je figurirao kao neupitni vođa.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo

Sjedište sekte, koja broji oko 1.000 članova, nalazilo se u kvartu San Lorenzo u Rimu, u blizini glavnog željezničkog kolodvora Termini.

U policijskom priopćenju se navodi da je Speranza pokušao akreditirati svoju sektu kod muslimanskih udruženja prvo u Napulju, a potom i u Rimu. Policijski izvori navode da bi Speranza mogao biti optužen i za držanje u ropstvu.

Samozvani guru je seksualno nasilje, koje je primjenjivao nad maloljetnicama, kćerima članica sekte, opravdavao potrebom da promijeni karmu djevojčica i da im u tu svrhu prenese svoj zdrav i ljekoviti DNK, koji bi spriječio ostvarenje njihove negativne sudbine i time poštedio majke patnji koje bi, navodno, bile neizbježne.

Kako bi ostvario svoj cilj, starac je koristio razne ucjene i prijetnje, tvrdeći da ima natprirodne moći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene