Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Guantanamo: Bin Ladenov vozač izjavio da se ne osjeća krivim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši vozač Osame bin Ladena Salim Hamdan (40), jemenske nacionalnosti, izjavio je na početku ročišta u američkoj vojnoj bazi u kubanskom Guantanamu kako se ne osjeća krivim ni prema jednoj točki optužnice koja ga tereti za "urotu i terorizam".

"Na samome početku procesa Salim Hamdan je izjavio kako se ne osjeća krivim", rekla je za France presse glasnogovornica američkog ministarstva obrane Cynthia Smith.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ako im odgovore Američki vojnici bili spremni na sukob s pakistanskim snagama Slika nije dostupna 'Neuspjeh bio imao ozbiljne posljedice' Obama: Napad na Bin Ladena '40 mi je najduljih minuta u životu'

Ročište je održano u novoj dvorani, izgrađenoj u pomorskoj vojnoj bazi Guantanamo.

Činjenica da je Hamdan izjavio kako se ne osjeća krivim, onemogućuje bilo kakav potencijalni dogovor između tužiteljstva i obrane, prenosi agencija dpa.

Eventualni prethodni dogovor između dviju strana onemogućio bi održavanje prvog sudskog procesa ove vrste nakon Drugog svjetskog rata koji se održava pred petočlanom sudskom komisijom što je čini pet vojnih sudaca.

Komisija je prije sedam godina osnovana uz odobrenje američkog predsjednika Georgea W. Busha.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene