Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pedesetak prosvjednika ušlo je u nedjelju u Ateni u sjedište stranke na vlasti, Sirize, u znak potpore zatvorenicima koji štrajkaju glađu zbog uvjeta u grčkim zatvorima s najvišim stupnjem sigurnosti.


Oni su nakon upada u urede Sirize u središtu Atene natjerali dežurne da napuste zgradu.

Vezani članci Osuđeni čelnici krajnje desne Zlatne zore u Grčkoj - 1 Šef grčke radikalno desne stranke Zlatna zora i njegovi pristaše osuđeni na dugogodišnji zatvor Čelnik grčke radikalno desne stranke Zlatna zora Nikolaos Mihaloliakos proglašen krivim Suzavac i vodeni topovi ispred sudnice: Šef radikalno desne grčke stranke Zlatna zora kriv za "upravljanje zločinačkom organizacijom"

"Davala sam prvi službeni radijski intervju u svom uredu", rekla je nova glasnogovornica stranke Rania Svigou. "Zatvorila sam vrata kako nas ne bi smetali. Potom sam čula udarce i viku", opisala je situaciju Svigou.

Nevolje u 'raju': Čekaju li Grčku prijevremeni izbori?

"Kada sam završila s intervjuom izašla sam da vidim što se događa i rekli su nam da izađemo", rekla je.

Osobe koje su ušle u urede razvile su transparente na balkonima zgrade, pozivajući na zatvaranje vrlo kontroverznog zatvora tipa C gdje se nalaze najveći kriminalci u zemlji kao i zatvorenici krivi za teroristička djela. Tvrde da su zatvorenici izloženi nepotrebno oštrom režimu u tim zatvorima i da im nije dozvoljen kontakt s obiteljima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook