Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grčki premijer George Papandreou imenovao je novu vladu.


Ključno ministarstvo financija preuzeo je Evangelos Venizelos. Parlament će o povjerenju novoj vladi glasovati početkom sljedećeg tjedna. Pred njom je težak zadatak - mora progurati nove mjere štednje kako bi osigurala sljedeću ratu od 12 milijardi eura pomoći Europske unije i MMF-a.

Vezani članci Migranti u Grčkoj Grčka zatvara granice za migrante koji dolaze preko Turske: ''Ovo je važan korak u borbi protiv ilegalnih migracija'' Imunološki zavod - 1 Radnici Imunološkog nakon novih obećanja: "Stiglo je sve prekasno", "Ovo je odluka koju treba pozdraviti, ali je tek prvi korak"

O stanju u Grčkoj razgovarali su francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i njemačka kancelarka Angela Merkel. Pozvali su na hitan dogovor oko novog paketa pomoći za Atenu.

'Želimo da se uključe privatni kreditori na, dopustite da naglasim, dobrovoljnoj osnovi. Nema pravne osobe za obvezno sudjelovanje. Sudjelovanje privatnih kreditira treba dogovoriti sa Središnjom europskom bankom', rekla je Merkel.

'Francuska i Njemačka imaju isto stajalište o Grčkoj i eurozoni. Francuska i Njemačka su potpuno posvećene obrani stabilnosti eura', rekao je Sarkozy.