Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako osigurati pomoć MMF-a?

Grčka dobila novu vladu koju čekaju teški zadaci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki premijer George Papandreou imenovao je novu vladu.

Ključno ministarstvo financija preuzeo je Evangelos Venizelos. Parlament će o povjerenju novoj vladi glasovati početkom sljedećeg tjedna. Pred njom je težak zadatak - mora progurati nove mjere štednje kako bi osigurala sljedeću ratu od 12 milijardi eura pomoći Europske unije i MMF-a.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

O stanju u Grčkoj razgovarali su francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i njemačka kancelarka Angela Merkel. Pozvali su na hitan dogovor oko novog paketa pomoći za Atenu.

'Želimo da se uključe privatni kreditori na, dopustite da naglasim, dobrovoljnoj osnovi. Nema pravne osobe za obvezno sudjelovanje. Sudjelovanje privatnih kreditira treba dogovoriti sa Središnjom europskom bankom', rekla je Merkel.

'Francuska i Njemačka imaju isto stajalište o Grčkoj i eurozoni. Francuska i Njemačka su potpuno posvećene obrani stabilnosti eura', rekao je Sarkozy.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene