Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitivanja pokazala

Grci ne vjeruju da će ih vlada izvući iz problema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina Grka više nema povjerenja u to da će ih politički sustav i njihova vlada izvući iz financijske krize, pokazuju rezultati dva ispitivanja koje je u nedjelju objavio tjednik To Vima.

Prvo ispitivanje pokazuje da 25 posto ispitanika sumnja da se demokratski izabrana vlada kadra suočiti s krizom, 30 posto želi skupinu stručnjaka i tehnokrata na čelu države a 22,7 posto želi moćnog čelnika kojem parlament i izbori ne bi predstavljali zapreke.
Pedeset sedam posto ispitanih odobrava verbalne i fizičke napade na političke dužnosnike.

U slučaju izbora, vladu nacionalnog jedinstva bi izabralo 44,4 posto ispitanih, 10,5 posto ih želi drugi mandat socijalista, a 7,5 posto je za konzervativnu vladu. Tri četvrtine ispitanih ne odobrava način na koji socijalistički premijer George Papandreu i njegov protivnik desnog centra Antonis Samaras obavljaju svoje funkcije.

Za stroge mjere štednje 62 posto ispitanih drži da idu u lošem smjeru. Ispitivanja je izveo institut Kapa na uzorku većem od 1.000 ispitanih između 17. i 24. svibnja. (Hina)

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene