Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proslavili vatrometom

Građani Srbije pohrlili na putovanja bez vize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Srbije napravili su gužvu u beogradskoj zračnoj luci Nikola Tesla nakon što je donijeta odluka da u zemlje Europsk unije mogu putovati bez vize.

Građani Srbije, Crne Gore i Makedonije vatrometom su proslavili ukidanje restrikcije na putovanja. Naime, od ponoći više nisu u svojevrsnoj izolaciji i ne predstavljaju 'problematičnu regiju' te u države EU mogu putovati bez vize, što znatno olakšava putovanja, u financijskom i administracijskom smislu, piše APTN.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mjere opreza Izdano upozorenje za putnike zbog opasnih infekcija: Ovo nije viđeno od 2019. godine Ilustracija slijepi putnik Letio za SAD bez putovnice, karte i vize pa ga pritvorili: Tvrdio da se ničega ne sjeća, stigla i presuda

Za BiH, Kosovo i Albanija zabrana još uvijek na snazi

Minutu nakon ponoći 50 građana Srbije ukrcalo se na avion koji putuje u Bruxselles i tako proslavilo svoju novu slobodu. 'Ovo je nevjerojatan osjećaj slobode', rekao je putnik. Novom političkom mjerom građani Srbije, Crne Gore i Makedonjie uz 25 europskih zemalja, bez vize mogu putovati i u Island, Švicarsku i Norvešku. Mjera putovanja s vizama bila je na snazi od ratne 1990. godine. Građani Bosne i Hercegovine, Kosova i Albanije još uvijek trebaju vizu, no od sljedeće godine i za njih je to biti samo ružna uspomena.

 



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene