Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Građani Srbije napravili su gužvu u beogradskoj zračnoj luci Nikola Tesla nakon što je donijeta odluka da u zemlje Europsk unije mogu putovati bez vize.


Građani Srbije, Crne Gore i Makedonije vatrometom su proslavili ukidanje restrikcije na putovanja. Naime, od ponoći više nisu u svojevrsnoj izolaciji i ne predstavljaju 'problematičnu regiju' te u države EU mogu putovati bez vize, što znatno olakšava putovanja, u financijskom i administracijskom smislu, piše APTN.

Za BiH, Kosovo i Albanija zabrana još uvijek na snazi

Minutu nakon ponoći 50 građana Srbije ukrcalo se na avion koji putuje u Bruxselles i tako proslavilo svoju novu slobodu. 'Ovo je nevjerojatan osjećaj slobode', rekao je putnik. Novom političkom mjerom građani Srbije, Crne Gore i Makedonjie uz 25 europskih zemalja, bez vize mogu putovati i u Island, Švicarsku i Norvešku. Mjera putovanja s vizama bila je na snazi od ratne 1990. godine. Građani Bosne i Hercegovine, Kosova i Albanije još uvijek trebaju vizu, no od sljedeće godine i za njih je to biti samo ružna uspomena.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Belgija, Njemačka, Italija, Francuska... Raste broj zemalja koje zaustavljaju letove prema Britaniji gdje se nekontrolirano širi novi soj virusa Slika nije dostupna Kuba ukida ograničenje putovanja, SAD to pozdravlja