Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik njemačkog grada Triberg, Gallus Strobel, optužen je za seksizam nakon što je donio odluku da se određena parkirna mjesta u gradu označe isključivo za muškarce.


Strobel je istaknuo kako bi ženama bilo teško parkirati na takvim mjestima, njegujući predrasudu da su žene loši vozači. Ono što Strobel smatra je da žene nisu sposobne parkirati bočno, bez da udare stup ili zid.

>> Žene bolje parkiraju

Vezani članci Napadač Split - 2 Cure detalji o bestijalnom napadaču iz Splita: "Vidija sam odmah na njemu, reka sam mu - ti si sitni kriminalac. Čak nam je lažnu osobnu dao" On i ona Njezina i njegova strana: Cure usporedile noćne ormariće pa otkrile zanimljive sličnosti

Gradonačelnik je izjavio kako je još od ranije 12 parkirnih mjesta od njih 220 rezervirano za žene. Mnogi njemački gradovi odredili su manji broj parkirnih mjesta za žene zabrinute za svoju sigurnost, najčešće u slabo osvjetljenim garažama, blizu izlaza.

Strobel je za Associated Press izjavio kako je primio iznimno pozitivne reakcije od muškaraca koji su se osjećali zakinutim tim parkirnim mjestima ' samo za žene'.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.