Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Samo za muškarce'

Gradonačelnik zabranio parkiranje - ženama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik njemačkog grada Triberg, Gallus Strobel, optužen je za seksizam nakon što je donio odluku da se određena parkirna mjesta u gradu označe isključivo za muškarce.

Strobel je istaknuo kako bi ženama bilo teško parkirati na takvim mjestima, njegujući predrasudu da su žene loši vozači. Ono što Strobel smatra je da žene nisu sposobne parkirati bočno, bez da udare stup ili zid.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat protiv Rusije Poljska će pomoći Ukrajini da vrati vojno sposobne muškarce: "Čine sve kako bi poslali vojnike na bojište" Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom

>> Žene bolje parkiraju

Gradonačelnik je izjavio kako je još od ranije 12 parkirnih mjesta od njih 220 rezervirano za žene. Mnogi njemački gradovi odredili su manji broj parkirnih mjesta za žene zabrinute za svoju sigurnost, najčešće u slabo osvjetljenim garažama, blizu izlaza.

Strobel je za Associated Press izjavio kako je primio iznimno pozitivne reakcije od muškaraca koji su se osjećali zakinutim tim parkirnim mjestima ' samo za žene'.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene