Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novosti o posjetu

PREDSJEDNICA U IZRAELU 'Postoji mogućnost suradnje oko LNG terminala na Krku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službeni posjet hrvatske predsjednice Izraelu prati novinarka Nove TV Tatjana Krajač.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović o službenom je posjetu Izraelu rekla da je razgovarala o brojnim mogućnostima suradnje između dviju zemalja.

Pročitajte i ovo Energetski problemi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Najavljuju se i tužbe LNG terminal nije jedini: Što su sve kameni spoticanja u energetici Slika nije dostupna APELIRA NA DINAMIČNOST Predsjednica opet traži izgradnju LNG terminala: "Sjećate se kako me Trump pitao za izgovor imena otoka Krka?"

'Vrlo sam zadovoljna posjetom, od posjeta muzeju Holokausta gdje smo odali počast žrtvama, ali i osudili sve totalitarne režime, pa do susreta s predsjednikom i premijerom, gdje je izražena obostrana želja za daljnjim širenjem prijateljstva i suradnje između Izraela i Hrvatske', rekla je Grabar Kitarović.

Na pitanje što Hrvatska može očekivati od Izraela, predsjednica kaže da je puno područja za suradnju. 'Od sigurnosti i novih prijetnji, do onoga što je meni najzanimljivije u ovom trenutku, a to je svakako gospodarska suradnja', rekla je.

Popratite s nama posjet Grabar Kitarović Izraelu --> 'Naša glavna poruka je mir'

'Gospodarska razmjena je prilično mala, nadam se većim ulaganjima iz Izraela u Hrvatsku. Izrael percipira Hrvatsku kao prijateljsku, vidim tu spremnost na daljnja ulaganja, i mogućnost suradnje u poljoprivredi navodnjavanja, te u području energetike', rekla je Grabar Kitarović, o dodala da je spomenula izgradnju našeg terminala LNG na Krku, i da su ovdje otkrivene nove zalihe plina.

'Postoji mogućnost i te suradnje, i snabdijevanja plinom LNG terminala. Postoji mogućnost i rada naših tvrtki u istraživanju plina ovdje. Zatim suradnja oko visoke tehnologije, gdje je Izrael jako napredovao', kaže predsjednica.

Hrvatska predsjednica sastala se danas s predsjednikom Izraela Reuvenom Rivlinom na čiji je poziv i došla u službeni posjet toj zemlji. Rivlin joj je izrazio dobrodošlicu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene