Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Službeni posjet hrvatske predsjednice Izraelu prati novinarka Nove TV Tatjana Krajač.


Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović o službenom je posjetu Izraelu rekla da je razgovarala o brojnim mogućnostima suradnje između dviju zemalja.

Vezani članci Slika nije dostupna Projekt LNG terminala na Krku ide dalje: Počeli istražni radovi na podmorskom tlu Slika nije dostupna Dobar posao u Kataru: Potpisan značajan ugovor za Podravku

'Vrlo sam zadovoljna posjetom, od posjeta muzeju Holokausta gdje smo odali počast žrtvama, ali i osudili sve totalitarne režime, pa do susreta s predsjednikom i premijerom, gdje je izražena obostrana želja za daljnjim širenjem prijateljstva i suradnje između Izraela i Hrvatske', rekla je Grabar Kitarović.

Na pitanje što Hrvatska može očekivati od Izraela, predsjednica kaže da je puno područja za suradnju. 'Od sigurnosti i novih prijetnji, do onoga što je meni najzanimljivije u ovom trenutku, a to je svakako gospodarska suradnja', rekla je.

Popratite s nama posjet Grabar Kitarović Izraelu --> 'Naša glavna poruka je mir'

'Gospodarska razmjena je prilično mala, nadam se većim ulaganjima iz Izraela u Hrvatsku. Izrael percipira Hrvatsku kao prijateljsku, vidim tu spremnost na daljnja ulaganja, i mogućnost suradnje u poljoprivredi navodnjavanja, te u području energetike', rekla je Grabar Kitarović, o dodala da je spomenula izgradnju našeg terminala LNG na Krku, i da su ovdje otkrivene nove zalihe plina.

'Postoji mogućnost i te suradnje, i snabdijevanja plinom LNG terminala. Postoji mogućnost i rada naših tvrtki u istraživanju plina ovdje. Zatim suradnja oko visoke tehnologije, gdje je Izrael jako napredovao', kaže predsjednica.

Hrvatska predsjednica sastala se danas s predsjednikom Izraela Reuvenom Rivlinom na čiji je poziv i došla u službeni posjet toj zemlji. Rivlin joj je izrazio dobrodošlicu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook