Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad u centru grada

Gotovo 50 ranjenih u eksploziji autobombe na istoku Turske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Privremeni podaci o eksploziji u napadu autobombom govore o najmanje 48 ranjenih, od kojih je dvoje u teškom stanju, kazao je dužnosnik guvernerova ureda u priopćenju.

Gotovo pedeset osoba ranjeno je u napadu autobombom u ponedjeljak na istoku Turske, a vlasti napad pripisuju pobunjenicima Radničke stranke Kurdistana (PKK).

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Slika nije dostupna Eksplozija u Turskoj NAPAD AUTOBOMBOM Najmanje 17 mrtvih, 27 ozlijeđenih

Napad se dogodio u centru grada Vana, blizu okružnog sjedišta vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP) i guvernerova ureda.

Privremeni podaci o eksploziji govore o najmanje 48 ranjenih, od kojih je dvoje u teškom stanju, kazao je dužnosnik guvernerova ureda u priopćenju.

Ukupno je "46 civila i dva policajca ranjeno u eksploziji autobombom pripadnika separatističke organizacije", dodao je taj dužnosnik aludirajući na PKK koju Ankara i njezini zapadni saveznici smatraju "terorističkom" skupinom.

Za eksploziju izvedenu prvog dana Kurban bajrama zasad nitko nije preuzeo odgovornost.

"Teroristička organizacija već je izvela napade u prošlosti na sjedište naše stranke AKP" i ta je eksplozija samo "jedna od njih", ocijenio je ranije zastupnik tog područja Besir Atalay (AKP). (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene