Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvještaj izraelske tajne službe

Godina 2009. najmanje smrtonosna za Izraelce od početka intifade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godina 2009. najmanje je smrtonosna za Izraelce od početka druge palestinske intifade 2000. godine, prema godišnjim podacima Shin Betha (izraelske unutrašnje službe sigurnosti).

Po tim podacima, 15 Izraelaca ubijeno je 2009. u nasilju povezanom s izraelsko-palestinskim sukobom, u usporedbi s 36 prethodne godine. Izvješće Shin Betha ističe "da nijedan samoubilački bombaški napad nije izvršen tekuće godine".

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Pet Izraelaca, među kojima dva policajca i jedan rabin, ubijeni su palestinskim napadima vatrenim oružjem u Izraelu i na Zapadnoj obali.

Devet izraelskih vojnika poginulo je u vojnoj ofenzivi na islamistički pokret Hamas u Pojasu Gaze u siječnju. Deseti vojnik ubijen je neposredno nakon završetka te operacije. Ukupan broj ranjenih Izraelaca također je jako opao: 234, prema 679 prošle godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene