Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije potrebno liječenje

Ratko Mladić vraćen u haaški pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladić je vraćen u pritvor u Schevennigen iz bolnice u kojoj je bio na obradi nakon što mu je u četvrtak pozlilo u haaškoj sudnici, objavio je Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije.

'Ratko Mladić vratio se u pritvorsku jedinicu nakon što su pretrage potvrdile da nema poremećaja u njegovu zdravstvenom stanju i da nije potrebno liječenje. Raniji zaključak da je sposoban biti na suđenju ostaje nepromijenjen. Suđenje se nastavlja u ponedjeljak', navodi se u priopćenju ICTY-ija.

>> Ratku Mladiću pozlilo tijekom rasprave, prevezen u bolnicu

Pročitajte i ovo Lampioni na mjestu ubojstva u Splitu Predan u pritvor Policija objavila sve detalje ubojstva iz Splita, pred sud ide i napadačev brat Očevid u Splitu na mjestu gdje je mladić uboden nožem - 1 Uhićene dvije osobe FOTO Krvava noć u Dalmaciji: Ovo je mjesto strašnog ubojstva, policija objavila nove detalje

Suđenje Mladiću prekinuto je u četvrtak tijekom protuispitivanja drugog svjedoka tužiteljstva Davida Harlanda, stručnjaka za civilna pitanja jer je optuženom pozlilo te je hospitaliziran iz 'preventivnih razloga', pojasnila je tada glasnogovornica ICTY-a Nerma Jelačić.

>> Svjedočenjem preživjelog u Grabovici počelo suđenje Ratku Mladiću

Mladić je optužen za genocid počinjen pokoljem tisuća muslimanskih muškaraca u Srebrenici u srpnju 1995., progon muslimanskog i hrvatskog stanovništva širom BiH, višegodišnju opsadu i teror stanovnika Sarajeva i uzimanje pripadnika mirovnih snaga UN-a za taoce.

Uhićen je u Srbiji u svibnju prošle godine, a suđenje mu je počelo u svibnju ove godine. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene