Obavijesti Video Pretražite Navigacija
24 godine silovana u podrumu

Kći monstruma Fritzla udala se i ima novi identitet: Otkriveno i kakva je sudbina njihovih šestero djece

Josef Fritzl
Josef Fritzl LOWER-AUSTRIA CRIMINAL POLICE/AFP
Aktualno Galerija Podrum Josefa Fritzla Podrum Josefa Fritzla Foto: LOWER-AUSTRIA CRIMINAL POLICE/AFP Podrum Josefa Fritzla Podrum Josefa Fritzla Foto: LOWER-AUSTRIA CRIMINAL POLICE/AFP Podrum Josefa Fritzla Podrum Josefa Fritzla Foto: LOWER-AUSTRIA CRIMINAL POLICE/AFP Kuća Josefa Fritzla Kuća Josefa Fritzla Foto: Markus Loitfelder/FOTOFLIEGER.AT/AFP +5 Kuća Josefa Fritzla Galerija 1/10 >>
Elisabeth Fritzl živi na tajnoj lokaciji nedaleko od mjesta u kojem ju je pune 24 godine u podrumu silovao vlastiti otac.

Elisabeth Fritzl, koju je otac Josef Fritzl pune 24 godine držao u zatočeništvu, zlostavljao i silovao, danas ima 57 godina i udana je.

Tijekom godina nezamislive torture Elisabeth je rodila sedmero djece, od kojih je jedno preminulo. Danas ona i njezina djeca imaju novi identitet i žive život daleko do očiju javnosti.

Dobili nove identitete

Obitelj je dobila financijsku potporu te se preselila u kuću na tajnoj adresi u prosincu 2008. godine. Elisabeth i djeca bili su u dobrom fizičkom stanju nakon oslobađanja, djeca su nastavila školovanje, završila srednju školu, a neki su i upisali fakultet.

Mjesto u kojem Elisabeth živi navodno nije daleko od Amstettena, austrijskog gradića u kojem se dogodio taj stravični slučaj koji je zaprepastio svijet. Riječ o selu od oko 2000 stanovnika, a kuća u kojoj živi opremljena je posebnim ogradama i sigurnosnim kamerama, prenosi Fenix.

Što se dogodilo s kućom strave

Kuća strave u kojoj je Fritzl silovao svoju kćer prodana je 2016. godine, kupac je platio 180.000 eura. Stanovi koji se nalaze u kući svi su zauzeti, a podrum koji je služio kao tamnica zabetoniran je.

Josef Fritzl Kuća Josefa Fritzla Foto: Markus Loitfelder/FOTOFLIEGER.AT/AFP

Zločin koji je šokirao svijet

Godine 1984. u malom austrijskom gradiću Amstettenu Fritzl je svoju tada 18-godišnju kćer zaključao u zvučno izolirani podrum svoje kuće, a za ulaz je bila potrebna elektronička šifra.

Njegova supruga Rosemarie, koja nije znala što se događa, prijavila je kćerin nestanak, no Fritzl je natjerao Elizabeth da napiše pismo kako je pobjegla od kuće i pridružila se nekoj sekti.

Česte odlaske u podrum Fritzl je opravdavao poslom, a ženi je bio zabranjen ulaz. Tijekom sljedeće 24 godine kćer je silovao tisuće puta i s njom dobio sedmero djece. Bebe je ostavljao na svom vlastitom pragu te se pretvarao da ih je ostavljala Elisabeth. Troje je djece živjelo s njom u podrumu i nikada nije vidjelo sunce.

Josef Fritzl Podrum Josefa Fritzla Foto: LOWER-AUSTRIA CRIMINAL POLICE/AFP

Josef Fritzl Podrum Josefa Fritzla Foto: LOWER-AUSTRIA CRIMINAL POLICE/AFP

Josef Fritzl Podrum Josefa Fritzla Foto: LOWER-AUSTRIA CRIMINAL POLICE/AFP

Do šokantnog otkrića te stravične priče došlo je slučajno, kad se njihova najstarija kći Kerstin razboljela i završila u bolnici. Javnost i mediji tada su pozivali Elisabeth da se javi i posjeti kćer u bolnici jer bi mogla umrijeti.

Tada 42-godišnja Elisabeth uspjela je nagovoriti oca da je odvede u bolnicu, gdje je tada liječnicima otkrila što joj se događa.

Doživotni zatvor

Fritzl je osuđen na doživotni zatvor u ožujku 2009. godine. Danas ima 89 godina te je zatražio puštanje na prijevremenu slobodu, no odobren mu je tek premještaj u drugi zatvor. Trenutačno se nalazi u ustanovi visoke sigurnosti za mentalno poremećene prijestupnike u gradu Krems an der Donau.

Josef Fritzl u zatvoru je objavio knjigu "The Abyss of Josef F.", u kojoj za sebe kaže da je dobra osoba i odgovorni obiteljski čovjek te se ne kaje.

Aktualno Dugo Selo za srijedu proglasilo dan žalosti, građani se opraštaju od djevojčice: Uz svijeće ostavili i bijelog medvjedića... Mještani pale svijeće za poginulu djevojčicu u Dugom Selu - 3 Mještani pale svijeće za poginulu djevojčicu u Dugom Selu - 3 Foto: Matija Habljak/Pixsell Mještani pale svijeće za poginulu djevojčicu u Dugom Selu - 2 Mještani pale svijeće za poginulu djevojčicu u Dugom Selu - 2 Foto: Matija Habljak/Pixsell Mještani pale svijeće za poginulu djevojčicu u Dugom Selu - 1 Mještani pale svijeće za poginulu djevojčicu u Dugom Selu - 1 Foto: Matija Habljak/Pixsell Mještani pale svijeće za poginulu djevojčicu u Dugom Selu - 4 Mještani pale svijeće za poginulu djevojčicu u Dugom Selu - 4 Foto: Matija Habljak/Pixsell Prometna nesreća u Dugom Selu - 2 Prometna nesreća u Dugom Selu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +4 Prometna nesreća u Dugom Selu - 1 Hrvatska Dugo Selo za srijedu proglasilo dan žalosti, građani se opraštaju od djevojčice: Uz svijeće ostavili i bijelog medvjedića... 1/10 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene