Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gaza: Palestici formirali lanac u znak prosjeda protiv Izraela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci tisuća Palestinaca formirali su više od 40 kilometara dugi ljudski lanac preko Pojasa Gaze, prosvjedujući protiv izraelske ekonomske blokade, javljaju agencije.

Između 40.000 i 50.000 ljudi, većina pripadnici pokreta Hamasa koji kontrolira Gazu, formirali su lanac uzduž središnje prometnice Salah a-Din koja počinje na graničnom prijelazu Rafah, kod Egipta, i završava na sjeveru Izraela kod prijelaza Erez, javlja njemačka agencija dpa.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

"Pozivamo liberale svijeta da izvuku Gazu iz tame", pisalo je na jednom transparentu. Izrael je svojim graničnim snagama uputio pojačanje od 6.500 policajaca, bojeći se prekograničnog upada u izraelski teritorij.

Izolacija Gaze pojačana je u lipnju prošle godine kada je, nakon uličnih obračuna s Fatahom, Hamas preuzeo kontrolu nad tim područjem. Izrael je prošli mjesec dodatno postrožio blokadu Gaze, ograničavajući prvenstveno opskrbu gorivom kao odgovorom na palestinske raketne napade, podsjeća Reuters.

Izraelska ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni i ministar obrane Ehud Barak optužili su Hamas da civile izlaže opasnosti, upozorivši da će, "ako prosvjed preraste u nasilje", "odgovornost za živote biti isključivo na njihovim plećima".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene