Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gates se ispričao Nizozemskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ministar obrane Robert Gates jučer se ispričao Nizozemskoj zbog svojih izjava o nepripremljenosti NATO-ovih postrojba na jugu Afganistana, među kojima i nizozemskih snaga, izjavio je Joop Veen, glasnogovornik nizozemskog ministra obrane.

"Gates je telefonirao (nizozemskom ministru obrane) Eimertu van Middelkoopu i ispričao se", rekao je Veen.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu

Veen nije htio reći kojim se riječima Gates ispričao, napomenuvši da se razgovori između ministara ne navode.

Nizozemska vlada u srijedu je pozvala američkog veleposlanika u Nizozemskoj kako bi rastumačio kritike Roberta Gatesa u svezi s međunarodnim snagama u Afganistanu.

U razgovoru za Los Angeles Times objavljenom u srijedu Gates je rekao da neke NATO-ove snage na jugu Afganistana - glavnina britanskih, kanadskih i nizozemskih vojnika - "nisu uvježbane za borbu s pobunjenicima" i ocijenio da je većina europskih postrojba i danas pripremljena kao u doba Hladnoga rata.

"Ne prepoznajemo se u slici koju je iznio" Gates u intervjuu, kazao je Van Middelkoop pohvalivši iskustvo i stručnost nizozemskih vojnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene