Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sankcije protiv Irana

Gates: Arapske zemlje spremne utjecati na Kinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ministar obrane Robert Gates je izjavio kako su vodeće zemlje Perzijskog zaljeva spremne utjecati na Kinu da podupre sankcije protiv Irana zbog navodnog nuklearnog programa Teherana.

Samo dan nakon sastanka sa saudijskim kraljem Abdullahom u Rijadu, Gates je otputovao u Ujedinjene Arapske Emirate gdje je s princom šeikom Muhamedom bin Zajedom al-Nahajanom razgovarao o zapadnjačkoj potpori novoj mjeri protiv Irana.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu nezadovoljstvo situacijom SAD nezadovoljan politikom Izraela: Uvodi nove sankcije Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Na pitanje novinara jesu li njegovi domaćini spremni pomoći SAD-u da nadvlada kineske i ruske sumnje u pogledu sankcija, Gates je odgovorio: 'Mislim da postoji njihova spremnost na takvo nešto. Čini mi se da je Rusija spremnija na takvu odluku od Kine'.

Tijekom Gatesove turneje po Zaljevu, iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad osudio je američku prisutnost u regiji, upozorivši kako Washington želi uspostaviti kontrolu nad energetskim resursima ondje, skrivajući se iza borbe protiv terorizma. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene