Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Gadafiju su trebali živi taoci'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kristijana Valčeva, jedna od pet bugarskih medicinskih sestara koje je Libija nedavno oslobodila, ispričala je kako je nada nije napuštala svih osam godina zatočeništva, jer je bila sigurna da libijskom predsjedniku Moammeru Gadafiju 'trebaju živi taoci'.

Kristijana Valčeva održala je tiskovnu konferenciju povodom predstavljanja svoje knjige 'Glavu gore' koja u Francuskoj izlazi 8. listopada.

Pročitajte i ovo Stipo Mlinarić pitao i premijera Mlinarić ljut zbog knjige: "Pustio sam dva dana da vidim hoće li itko reagirati" Ilustracija ne zna se razlog Strava usred dana: Hodao cestom s puškom u jednoj i sestrinom glavom u drugoj ruci

Odgovarajući na pitanje zbog čega nije gubila nadu da će ostati živa, rekla je: 'Znala sam da Gadafiju trebaju živi taoci'.

Ipak je dodala da nije znala ništa o eventualnoj naknadi koju će Libija dobiti za njihovo oslobađanje. 

'Mislim da su politički režimi uvijek bili više ili manje prljavi. Kad bih morala opet sudjelovati u svim tim igrama, osjećala bih se prljavo', rekla je Valčeva.

Pet bugarskih medicinskih sestara i palestinski liječnik,
naturalizirani Bugarin, koji su od 1999. bili u zatvoru u Libiji, više puta su osuđivani na smrt pod optužbom da su virusom AIDS-a namjerno zarazili libijsku djecu u bolnici u Benghaziju. 

Oslobođeni su 24. srpnja, pošto je njihova kazna promijenjena u kaznu doživotnog zatvora.

Uvjeti njihova oslobađanja bili su na meti oštrih kritika u
Francuskoj, jer su za njim odmah uslijedili službeni posjet francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja i potpisivanje ugovora o isporuci civilne i vojne opreme. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene