Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pusta i razrušena

Fukushima prvi put otvorena javnosti: Pogledajte kako izgleda danas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanska nuklearna elektrana Fukushima prvi je puta otvorila svoja vrata javnosti nakon potresa i tsunamija iz ožujka.

Prizori napuštene elektrane zorno predočuju kakvu je štetu pretrpjela. Prevrnuti kamioni, razrušeni reaktori i gole čelične konstrukcije samo su dio ono ga što su mogli vidjeti predstavnici medija, ali i ministar okoliša Goshi Hosono.

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru? Prosvjed građana zbog ispuštanja vode iz Fukushime u Tihi ocean UN dao zeleno svjetlo U ocean ispuštaju pročišćenu radioaktivnu vodu iz nuklearke, susjedi uznemireni

'Radi se o poslu za koji će trebati više od 10 godina, možda i 30 kako bi sigurno stavili nuklearno postorjenje izvan pogona. Tu operaciju jedino mogu postići zajedničkim snagama zaposlenici i vlasnici. Vlada daje punu potporu za ostvarenje našeg cilja', rekao je ministar Hosono.

>> Novi problemi s hlađenjem nuklearke Fukushima

Razgledavanje Fukushime organizirano je kako bi se pokazalo da je, osam mjeseci nakon što je nuklearku pogodio potres pa tsunami, stanje stabilno, piše AP. Situacija u nukelarki popravila se do te mjere da je omogućen posjet novinara, no, svi su morali biti u zaštitinim odijelima s maskama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene