Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud odlučio

'Fritzl iz Ptuja' ostaje u zatvoru još 15 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski vrhovni sud odbio je zahtjev za poništenje prvostupanjske presude i obnovu postupka protiv 64-godišnjeg Petera Rakuša, kojega mediji nazivaju 'Fritzlom iz Ptuja' jer je osuđen za silovanje vlastite malodobne kćeri, pa će on ostati u zatvoru još 15 godina.

Potvrdio je to u četvrtak odvjetnik Franci Matoz, koji je na sudu u Ptuju prilikom suđenja 2009. godine zastupao interes žrtava u Rakušovoj obitelji. Matoz je izrazio zadovoljstvo što je vrhovni sud odbacio osuđenikov zahtjev za obnovu procesa te mu potvrdio prvostupanjsku kaznu, maksimalnu koja je moguća za takva kaznena djela.

Pročitajte i ovo Zoran Janković Velika istraga Pretresi širom Slovenije: Na udaru njihov najpoznatiji gradonačelnik, u sve umiješan i nogometni klub? Ljubljana, ilustracija osjetili plin Uzbuna u glavnom gradu u susjedstvu! Građane uznemirio neugodan miris

>> Slovenskom Fritzlu 17 godina zatvora

Rakušu je jedinstvena kazna od 17 godina zatvora određena zbog silovanje kćerke koja mu je rodila dijete kad je imala samo 15 godina, te za nasilje nad ostalim članovima obitelji.

Sud u Ptuju je krajem prošle godine protiv njega podigao nove optužnice za dugogodišnje spolno nasilje nad još dvije kćerke, što odvjetnik oštećene obitelji nije želio komentirati, javili su slovenski mediji. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene