Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Francuski tv i radio sindikati štrajkat će zbog Sarkozyjevih reformi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati djelatnika državnog radija i televizije u Francuskoj u utorak su pzvali za srijedu na štrajk tražeći "sigurnost javne službe" nakon najave predsjednika Nicolasa Sarkozyja o skorom ukidanju promidžbenih poruka u tom sektoru.

U 24-satnom prekidu rada sudjelovat će francuski državni kanali (Radio France, RF1, France Televisions, TV5). Sindikati traže "sigurnost javne audiovizualne službe, njezina financiranju, slušateljstva i gledateljstva te poštovanje pluralizma".

Pročitajte i ovo Željko Stipić, sindikat Preporod Željko Stipić Sindikat pokreće potpisivanje peticije o koeficijentima: "Ostalo je jako malo vremena kako bi se stvari u postavile kako treba" Radovan Fuchs i Sabina Tandara-Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV - 2 Za Dnevnik Nove TV Hoće li učitelji u štrajk? Ministar odgovara: "Nadam se da nitko neće izaći na ulicu. Imamo trend rasta plaća, trebaju biti zadovoljni"

Prosvjed je predviđen u srijedu poslijepodne u Parizu.

Nicolas Sarkozy je 8. siječnja, na opće iznenađenje, najavio zabranu objavljivanja promidžbenih poruka na javnom radiju i televiziji. 

Premda je predsjednik obećao da će gubitak prihoda od 800 milijuna eura nadoknaditi porezom na privatne tv-kanale i na nove tehnologije poput Interneta i mobitela, prijedlog je izazvao žestoke kritike.

Predstavnici Sarkozyjeva ureda sastat će se u utorak sa sindikatima kako bi razgovarali o nastalom stanju, prema priopćenju predsjednikova glasnogovornika Davida Martinona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene