Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastupat će ga odvjetnici

Francuski sud: Chiracu će se suditi u odsutnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje bivšem francuskom predsjedniku Jacquesu Chiracu zbog pronevjere javnog novca nastavit će se pred sudom u Parizu bez njegove nazočnosti, odlučio je sud, nakon što su neurolozi utvrdili da pati od teškog gubitka pamćenja.

'Gospodinu Chiracu će se suditi u odsutnosti, a predstavljat će ga odvjetnici', priopćio je sud nakon što se proučilo liječničko izvješće prema kojem Chirac nije sposoban pratiti ročište. Bivši predsjednik optužen je za pronevjeru javnih fondova u razdoblju od 1977. do 1995., kada je bio gradonačelnik Pariza.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Policija pucala na ženu koja je prijetila putnicima u prigradskom vlaku Otvorena istraga Drama u Parizu: Žena u vlaku vikala "Allahu Akbar", policajci je upucali

Optužnica ga tereti da je članovima svoje stranke 'Okupljanje za Republiku' isplaćivao novac za fiktivna radna mjesta. Dok je bio predsjednik Francuske, od 1995. do 2007., Chirac je uživao imunitet od kaznenog gonjenja.

On je prvi šef države kome se u Francuskoj sudi otkad je maršal Phillipe Petain, lider kolaboracionističkog režima za vrijeme Drugog svjetskog rata, osuđen zbog izdaje. Ukoliko bude proglašen krivim, Chirac bi mogao dobiti 10 godina zatvora i kaznu od 150.000 eura. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene