Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontroverzan prijedlog

Francuski nutricionist: bolje ocjene u školi mršavijoj djeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski nutricionist Pierre Dukan, autor kontroverzne visokoproteinske Dukan dijete, predložio je da se u Francuskoj problem pretile djece počne rješavati davanjem boljih ocjena u školi mršavijoj djeci.

Dukan je prijedlog iznio u otvorenom pismu budućem predsjedniku države koje je uputio na adrese svih 16 predsjedničkih kandidata.

Njegovim planom predviđeno je da se srednjoškolcima omogući stjecanje dodatnih bodova na maturi ako zadrže tjelesnu težinu unutar raspona indeksa tjelesne mase od 18 do 25, a onima koji su pretili i koji tijekom dvije godine smanje težinu Dukan bi bodove udvostručio.

'To bi bila fantastična motivacija', tvrdi Dukan.

On kaže da je broj pretilih Francuza od 60-ih godina prošlog stoljeća porastao s pola milijuna na 22 milijuna i nastavlja rasti. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene