Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski nutricionist Pierre Dukan, autor kontroverzne visokoproteinske Dukan dijete, predložio je da se u Francuskoj problem pretile djece počne rješavati davanjem boljih ocjena u školi mršavijoj djeci.


Dukan je prijedlog iznio u otvorenom pismu budućem predsjedniku države koje je uputio na adrese svih 16 predsjedničkih kandidata.

Njegovim planom predviđeno je da se srednjoškolcima omogući stjecanje dodatnih bodova na maturi ako zadrže tjelesnu težinu unutar raspona indeksa tjelesne mase od 18 do 25, a onima koji su pretili i koji tijekom dvije godine smanje težinu Dukan bi bodove udvostručio.

'To bi bila fantastična motivacija', tvrdi Dukan.

On kaže da je broj pretilih Francuza od 60-ih godina prošlog stoljeća porastao s pola milijuna na 22 milijuna i nastavlja rasti. (Hina)

 

Vezani članci Majka spasila djecu nakon brodoloma dojenjem Majka heroj: Pila vlastiti urin kako bi spasila djecu dok su plutali oceanom Videozid o ocjenama učenika u prošloj školskoj godini - 1 Poplava odlikaša: Prošle školske godine gotovo svaki drugi učenik prošao je s odličnim, no pandemija je ipak ostavila traga na općem uspjehu