Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Francuski list tvrdi da je Osama bin Laden mrtav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obavještajne službe Saudijske Arabije utvrdile su da je vođa al-Qaide Osama bin Laden umro u kolovozu od trbušnog tifusa, prenosi u subotu francuski regionalni dnevni list L'Est Republicain.

List informaciju temelji na tajnom dokumentu francuske
obavještajne službe DGSE. Prema istom izvoru, DGSE je o saudijskom izvješću u četvrtak izvjestio predsjednika Jacquesa Chiraca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvao na pokretanje istrage Obama: 'Bin Laden je u Pakistanu vjerojatno imao mrežu podrške' Slika nije dostupna Prije konačnog čina CIA Bin Ladena pratila mjesecima i potrošila desetke milijuna

U dokumentu DGSE, između ostalog, piše da, 'prema izvoru na koji se obično možemo osloniti, saudijske obavještajne službe došle su do informacije da je Osama bin Laden mrtav. 

Informacija dostavljena Saudijcima govori da je vođa al-Qaede bio žrtva jakog napada trbušnog tifusa 23. kolovoza u Pakistanu.

U dokumetu stoji da je bin Ladenu zbog fizičke izolacije bilo
nemoguće doći do liječničke pomoći. 

Vlada ne može potvrditi informaciju

Francuska ministrica obrane izjavila je kako ne može potvrditi informaciju o smrti jednog od najtraženijih svjetskih terorista koju je objavio L'Est Republicain.

No najavila je istragu o 'curenju' tajnih informacija. Otkrije li se počinitelj najvjerojatnije ga čekaju optužbe po kaznenoj odgovornosti.

'Informaciju koja je objavljena jutros u L'Est Republicainu o smrti Osame bin Ladena ne mogu potvrditi' izjavila Michele Alliot-Marie, francuska ministrica obrane. 

Iz Vlada Sjedinjenih Država i Pakistana stižu informacije prema kojima objavljenu vijest treba uzeti s oprezom. 

Ministar unutarnjih poslova Saudijske Arabije, zemlje iz koje je procurila vijest o navodnoj smrti bin Ladena, nije bio dostupan za komentare. 

Diplomati arapskih zemalja vjeruju kako bi takva informacija, da je istinita, najprije bila prosljeđena Sjedninjenim Državama, a ne Francuskoj.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene