Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poduzete su sve potrebne mjere sigurnosti kako bi se uspješno održala manifestacija u počast žrtvama terorističkih napada u Francuskoj, koja će se održati u nedjelju u Parizu, a na kojoj će uz francuskog predsjednika Francoisa Hollandea sudjelovati i brojni strani čelnici, izjavio je u subotu francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve.


'Sve mjere su poduzete kako bi se ta manifestacija mogla održati u miru, poštovanju i sigurnosti', kazao je ministar unutarnjih poslova nakon kriznog sastanka održanog u Elizejskoj palači.

Više od milijun ljudi očekuje se na okupljanju najavljenom za nedjelju u Parizu koji ima za cilj poduprijeti slobodarski duh redakcije Charlie Hebdo na koju je izveden smrtonosni teroristički napad i reafirmirati vrijednosti slobode i demokracije suočene s terorizmom.

Francuski ministar unutarnjih poslova također je kazao kako će plan borbe protiv terorizma u pariškoj regiji, podignut u srijedu na svoju najvišu razinu, ostati na snazi i idućih tjedana i još biti ojačan nakon napada izvedenih posljednjih dana.

Francuska u lovu na pomagače napadača, stižu prijetnje novim napadima

'Mi smo, uzevši u obzir kontekst, izloženi rizicima. Stoga je potrebno da plan Vigipirate, koji je bio pojačan u regiji Ile-de-France i koji je objekt posebnih mjera o ostatku zemlje, bude primjenjen tijekom idućih tjedana', kazao je ministar.

Na nedjeljnom mimohodu u Parizu svoje sudjelovanje su potvrdili njemačka kancelarka Angela Merkel, britanski, španjolski i talijanski premijeri David Cameron, Mariano Rajoy i Matteo Renzi, dužnosnici Europske unije Jean-Claude Juncker, Donald Tusk i Federica Mogherini, kao i premijeri Danske, Belgije, Nizozemske, Malte, Finske i Luksemburga, koji su također odgovorili na poziv francuskog predsjednika Francoisa Hollandea da se pridruže toj manifestaciji. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook