Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Francuska obećala skromno predsjedavanje EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski državni tajnik za europske poslove Jean-Pierre Jouyet jučer je europskim partnerima obećao da će francusko predsjedanje Europskom unijom biti skromno.

"Čitam i čujem da Francuska živcira partnere", priznao je Jouyet tjedan dana nakon što je slovensko predsjedništvo EU predbacilo Francuskoj da se priprema na "grandiozno" predsjedanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Predsjedavanje Europskom unijom bilo je uspješno' Slika nije dostupna EU smatra da Slovenija zloupotrebljava svoj položaj na pitanju ZERP-a

"Moramo više nego drugi uvjeriti sve da znamo postupati kolektivno", nastavio je Jouyet i precizirao da je uspješno predsjedanje skromno po stilu, ambiciozno u ciljevima i realno u svakodnevnici.

Francuska će 1. srpnja od Slovenije preuzeti vodstvo Europskom unijom, a hiperaktivnost Nicolasa Sarkozyja već izaziva zabrinutost nekih europskih dužnosnika i euro-zastupnika.

Prošle srijede je slovenski premijer Janez Janša izjavio pred
euro-zastupnicima da slovensko predsjedanje neće biti tako grandiozno poput francuskog, ali da će se usredotočiti na bitno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene