Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primanje u Elizejskoj palači

Francuska pomaže Gazi s 11 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Francois Hollande najavio je nevladinim organizacijama na primanju u Elizejskoj palači da će Francuska deblokirati 11 milijuna eura za humanitarnu pomoć Gazi.

'Od tih 11 milijuna eura, osam će biti isplaćeno Palestinskoj upravi, a tri Ujedinjenim narodima i nevladinim organizacijama', precizirala je jedna savjetnica predsjednika novinarima.

Pročitajte i ovo Stradali humanitarci u Gazi Nižu se osude i reakcije Osnivač humanitarne organizacije čije je članove ubila izraelska vojska: "Ovo je bio izravan napad" Izraelsko bombardiranje pojasa Gaze Užas bez kraja U Gazi ubijeni humanitarni radnici: Dostavljali su hranu

Osim tog iznosa, za hitne potrebe u Gazi Hollande je najavio da će ministarstvo vanjskih poslova utemeljiti zakladu za pomoć stanovnicima.

Ta hitna pomoć je dio stalnog angažmana Francuske prema Palestinskoj upravi, naglašava Elizejska palača. Francois Hollande je zbog svojih izjava na početku sukoba bio optužen za pristranost u korist Izraela.


Ukrajina: Hollande i Merkel traže od Putina da prisili separatiste na pregovore

Tijekom sastanka s predsjednikom, predstavnici desetak nevladinih organizacija koje djeluju u Gazi objasnili su mu težinu stanja, obujam humanitarnih potreba palestinskog civilnog stanovništva i teškoće s kojima se susreću aktivisti pri pokušaju da dopru do žrtava na poprištu sukoba.

U izraelsko-palestinskom sukobu u Gazi, koji je počeo 8. srpnja, u nešto više od dva tjedna poginulo je više od 700 Palestinaca, većinom civila, a s izraelske strane zabilježene su 43 žrtve, uglavnom vojnici. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene