Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski sud osudio je u petak na pet godina zatvora majku malene Fione, pretučene nasmrt 2013., a njezina partnera koji je proglašen krivim za nanošenje smrtonosnih ozljeda djevojčici na dvadeset godina.


Porotni sud u Puy-de-Domeu, u Francuskoj, donio je presudu u petak navečer nakon dvotjednog suđenja dvoma ovisnicima krivim za smrt petogodišnje djevojčice čije tijelo nikad nije pronađeno, ali je njezina sudbina potresla zemlju.

Vezani članci Seksualno zlostavljao pse, a slučaj bi mogao u zastaru 03 Šokantan slučaj koji bi mogao u zastaru: Zaposlenik europskog parlamenta silovao svoje pse pa ih za nagradu nahranio Koronavirus u Francuskoj Francuska dodatno ograničila kretanje svojih građana, mjere postrožene i u još nekim zemljama

Majka djevojčice, Cecile Bourgeon (29) djelomično je oslobođena po točki optužnice za svjesno nanošenje ozljeda koje je prouzročilo smrt, za koju su ipak ocijenili da nije bila hotimična.

Protivno svim očekivanjima, osuđena je samo po četiri točke, napose za "nepružanje pomoći osobi u opasnosti" i "prijavljivanje izmišljenog zločina" zbog toga što je izmislila priču o nestanku svoje kćeri u parku u Clermont-Ferrandu 12. svibnja 2013.

No sud joj je oduzeo skrbništvo nad drugo dvoje djece.

Majčin bivši partner Berkane Makhlouf (35) proglašen je krivim za nanošenje smrtonosnih ozljeda i osuđen je na 20 godina strogog zatvora, uz nemogućnost ublažavanja kazne tijekom dviju trećina tog razdoblja.

Tužiteljstvo je tražilo 30 godina strogog zatvora, što je najviša moguća kazna, za oboje optuženika. Potonji nisu pokazivali emocije nakon izricanja presude. Fionin otac, Nicolas Chafoulais, napustio je sudnicu nakon presude.

Bivši partneri su mjesecima tvrdili da je malena oteta, ali su najposlije priznali smrt Fione čije tijelo nikada nije pronađeno, zbog čega se nije mogao točno utvrditi uzrok smrti.

Obrana je neprestano iznosila tezu o nesretnom slučaju a Berkane Makhlouf je nijekao optužbu za nanošenje smrtonosnih ozljeda, za što je optužio Bourgeon.

No tužiteljstvo je ocijenilo da se "ponašanje para, jezovit scenarij i priča o otmici nisu uklapali u tezu o nesretnom slučaju" (Hina)