Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba protiv klimatskih promjena

U Kopenhagenu uhićeno gotovo tisuću prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na masovnim prosvjedima protiv nedovoljnog reagiranja međunarodne zajednice na klimatske promjene u subotu navečer u Kopenhagenu uhićeno je 968 osoba, priopćila je danska policija.

U subotu navečer lokalni mediji su prenijeli da je uhićeno između 600 i 700 prosvjednika. Prosvjedi su organizirani kako bi se pojačao pritisak na svjetske čelnike da na summitu o klimi postignu sporazum koji bi osigurao učinkovitu borbu protiv globalnog zagrijavanja i klimatskih promjena te zamijenio Protokol iz Kyota. Lokalne televizijske postaje objavile su snimke prosvjednika, uglavnom mlađih ljudi, kako sjede na ulicama vezanih ruku i kako ih policija odvodi u autobusima.

Pročitajte i ovo Napad u Kopenhagenu nastao stampedo VIDEO Policija otkrila detalje o napadaču iz trgovačkog centra u Danskoj, objavljena snimka pucnjave Pucnjava u trgovačkom centru - 3 KAOS u Kopenhagenu Nekoliko mrtvih u pucnjavi u trgovačkom centru: "Mislili smo da je riječ o pljački, ali pucao je u ljude, ne u strop ili pod"

>>'Politička cijena neuspjeha bit će previsoka'

U prosvjednoj povorci kroz dansku prijestolnicu sudjelovalo je gotovo 100 tisuća ljudi, prema podacima organizatora, dok policija govori o ‘više desetina tisuća’. Među prosvjednicima je bilo Nijemaca, Britanaca, Nizozemaca, Talijana i drugih Europljana koji su posebno zbog prosvjednog skupa došli u Kopenhagen. Slični prosvjedi zbog klimatskih promjena održani su i u drugim gradovima diljem svijeta, Francuskoj, Australiji, Kini, Indoneziji, Filipinima i Tajvanu. (Hina)

Prosvjede i masovna uhićenja možete pogledati u priloženim videima i galeriji fotografija.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene