Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve za najdražeg vođu

FOTO Sjeverna Koreja otvara LUKSUZNI skijaški rezort, Kim Jong Un želi skijaškog šampiona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovog tjedna Sjeverna Koreja trebala bi otvoriti skijaški resort vrijedan više milijuna dolara. Njegovu izgradnju, naravno, ne samo da je odobrio, već je i naredio, Kim Jong Un.

Želja sjevernokorejskog vođe, Kim Jong Una, jest skijaškim resortom Masik Pass pokazati kako je ta zemlja civilizirana poput Zapada te privući turiste.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne Kim Jong Un - 2 Pripremaju brze udare Zastrašujuća prijetnja: "Nećemo oklijevati s nuklearnim napadom..."

No, to je nekako palo u sjenu, jer su se pojavila mnoga pitanja o cijeni izgradnje tog resorta, u zemlji u kojoj milijuni ljudi žive u potpunom siromaštvu.

Kim Jong Un je odlučan u tome da od Masika napravi skijaško vježbalište, na kojem bi mogao stasati u par idućih godina sjevernokorejski skijaški šampion.

>> Američka studija: Sjevernokorejska totalitarna anomalija mogla bi se raspasti svakog trenutka

Sjevernokorejski skijaški savez ističe kako preko 5.000 građana znaju skijati, što je mizernih 0,02 posto od ukupnog broja stanovnika, odnosno njih 24 milijuna, prenosi Guardian.

Kritičari pak tvrde kako će novi resort biti igralište isključivo za sjevernokorejskog vođu i njegovu elitu.

Za radove u izgradnji Masika, angažirane su stotine 'vojnika-radnika', koji su unovačeni na preko deset mjeseci, kako bi obavili čitav posao, a prema pisanju Guardiana, svoje zadaće izvršavaju s '200 posto učinka'.

Britanski The Sun prenosi i kako je nekolicina radnika umrla tijekom radova, zbog teških vremenskih uvjeta na planini te još teže dnevne radne rutine.

No, u resortu imaju drugu priču i tvrde kako je njihov težak rad samo dokaz da vole svojeg velikog vođu.

Masik se otvara 10. listopada, iako neće dotad biti dovršen, a ostaje i problem sa skijaškom žičarom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene