Osam britanskih komandosa 'otpravljeno' je kući nakon što su se u jednom baru u norveškom gradu Harstadu skinuli do gola, pišali jedni po drugima i ženskom dijelu gostiju dobacivali nepristojne komentare.


Komandosi su u Norveškoj boravili u sklopu vježbe na Arktiku. A nakon naporne vježbe, prošlu su srijedu malo 'opuštanja' potražili u Sfinx Baru u Harstadu. No, malo su više popili i stvari su se otele kontroli. 

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO: Otvoren noćni klub za pse Slika nije dostupna Devet poginulih u požaru u noćnom klubu

Nakon što su se skinuli do gola, pišali po lokalu i jedni po drugima, a ponešto je 'zapljusnulo' i druge goste u lokalu. Nakon toga započeli su i s vrijeđanjem gostiju, posebice ženskog dijela. Ubrzo se pojavila i policija koja ih je odvela u pritvor. Nakon što su platili kaznu, raskalašeni Britanci pušteni su na slobodu. 

"Mogu razumjeti zašto su se prisutne žene našle uvrijeđene. Nije zabavno kada vas netko obasipa nepristojnim komentarima", rekao je voditelj bara Peter Holmbakken. 

Glasnogovornik britanskog Ministarstva obrane rekao je kako se ovaj događaj "istražuje s iznimnom ozbiljnošću". 

“Možemo potvrditi da je osam vojnika uhićeno u Norveškoj zbog nedoličnog ponašanja. Svi su pušteni nakon što su platili kaznu i odmah su vraćeni u Britaniju. Nakon dodatne istrage razmotrit ćemo kakve ćemo disciplinske mjere poduzeti protiv aktera tog incidenta", rekao je glasnogovornik.