Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neustrašivi kajakaš

FOTO: Pao niz vodopad od 40 metara i preživio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suočeni s velikim vodopadom mnogi od nas stali bi sa strane i uživali u pogledu. No za jednog čovjeka to nije dovoljno. Pedro Olivia riskirao je svoj život kako bi se kajakom spustio niz 40 metara visok vodopad Salto Bello u Brazilu.

Padao je oko 3 sekunde, nakon čega je zaronio u nemirne vode pri brzini od skoro 110 km/h. Tih par trenutaka dok je nestao pod površinom vode svim prisutnima zastao je dah. Jeli preživio? No neizvjesnost je ubrzo pretvorena u oduševljenje kada se pojavio na površini, postavivši novi svjetski rekord u pad niz vodopad. 26-godišnjak koji je posljednje četiri godine proveo putujući Brazilom u potrazi za savršenom lokacijom, ovim padom nadmašio je svoj posljednji rekord s visine od 32 metra.

Pročitajte i ovo Pad helikoptera u Norveškoj Tragedija u Norveškoj Tijekom misije potrage i spašavanja srušio se helikopter: Jedna osoba poginula, petero ozlijeđeno Osnovna škola Ludbreg Nije životno ugrožen Nesreća u osnovnoj školi: Učenik pao s prvog kata

Preživio je zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji struja koje se stvaraju pri dnu vodopada, čime se, kako kajakaši smatraju, postiže najblaži pad u vodu. 'Premda se većina ljudi sablažnjava pada s takve visine, jake struje u rijeci takav pad čine mnogo ugodnijim', objašnjava jedna od članova Olivijinog tima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene