Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suočeni s velikim vodopadom mnogi od nas stali bi sa strane i uživali u pogledu. No za jednog čovjeka to nije dovoljno. Pedro Olivia riskirao je svoj život kako bi se kajakom spustio niz 40 metara visok vodopad Salto Bello u Brazilu.


Padao je oko 3 sekunde, nakon čega je zaronio u nemirne vode pri brzini od skoro 110 km/h. Tih par trenutaka dok je nestao pod površinom vode svim prisutnima zastao je dah. Jeli preživio? No neizvjesnost je ubrzo pretvorena u oduševljenje kada se pojavio na površini, postavivši novi svjetski rekord u pad niz vodopad. 26-godišnjak koji je posljednje četiri godine proveo putujući Brazilom u potrazi za savršenom lokacijom, ovim padom nadmašio je svoj posljednji rekord s visine od 32 metra.

Vezani članci Kamion potonuo u moru kod Šolte - 1 S ponistre se vidi - kamion: Okretao vozilo na nasipu pa skliznuo u more, vozač prošao bez ozljeda Koronavirus Crni rekord u Brazilu: U jednom danu više od 4000 preminulih, bolnice su preplavljene oboljelima

Preživio je zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji struja koje se stvaraju pri dnu vodopada, čime se, kako kajakaši smatraju, postiže najblaži pad u vodu. 'Premda se većina ljudi sablažnjava pada s takve visine, jake struje u rijeci takav pad čine mnogo ugodnijim', objašnjava jedna od članova Olivijinog tima.