Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Prve fotografije obrijanog i ošišanog Karadžića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U javnosti su prvi put objavljene fotografije obrijanog Radovana Karadžića. Bosanski krvnik danas bi se u 16 sati trebao pojaviti pred sucem u Haagu gdje će se izjasniti o svojoj krivnji. Njegova kćerka je potvrdila da se haški optuženik telefonom čuo sa suprugom.

No proteklih je dana ljude najviše zanimalo kako danas izgleda čovjek koji se godinama uspješno skrivao pod krinkom liječnika alternativca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rektorski zbor hrvatskih visokih učilišta 'Novim zakonima ne gubi se sveučilišna autonomija' Slika nije dostupna Radovan Šofranac: 'Između mene i pjesme mora biti kemije!'

Radovan Karadžić optužen je između ostalog za genocid, masakr i zločine protiv čovječnosti.  

Optuženi ratni zločinac prikazan je na fotografiji bez duge brade i kose iza kojih se skrivao posljednjih 13 godina otkako je Tribunal protiv njega podignuo optužnicu za genocid i zločine protiv čovječnosti počinjene u BiH.

Listovi navode da je fotografija snimljena u pritvoru u Beogradu gdje ga je frizer ošišao uoči izručenja u Den Haag gdje će se u četvrtak izjasniti o krivnji po svih 11 točaka optužnice.

>> Karadžić potvrdio postojanje dogovora s Holbrookom, a izjasnit će se da nije kriv

Jedan od najtraženijih svjetskih bjegunaca uhićen je 21. srpnja u Beogradu gdje je godinama živio pod lažnim identitetom duhovnog gurua Dragana Davida Dabića.

Karadžić je posljednji put viđen i fotografiran u Han-Pijesku sredinom 1996. i otad je bio u bijegu, a za njim je bila raspisana Interpolova tjeralica.

Nakon uhićenja u javnost izlaze nevjerojatni podaci o tome kako je Karadžić, izmijenjenog izgleda i promijenjenog identiteta živio u Beogradu, nastupao u javnosti i davao savjete iz područja duhovnosti. 

BiH: Karadžić telefonom razgovarao sa suprugom

Kćerka haškog optuženika Radovana Karadžića, Sonja, izjavila je da je njen otac pri jučerašnjem dolasku u haški pritvor iskoristio pravo na jedan telefonski poziv i razgovarao sa suprugom Ljiljanom, prenijeli su banjalučki mediji.

Za vrijeme višednevna boravka u beogradskom pritvoru Karadžića nisu mogli posjetiti članovi njegove obitelji jer su im po nalogu visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Miroslava Lajčaka u siječnju ove godine oduzeti osobni dokumenti zbog sumnje da pomažu u Karadžićevu skrivanju.

Nakon što je u srijedu Karadžić iz Beograda izručen u Haag Lajčak je poništio raniji nalog o oduzimanju putnih isprava članovima Karadžićeve obitelji i zatražio od vlasti BiH da im se vrate ti dokumenti.

Karadžićeva supruga Ljiljana je za vrijeme njegova 13- godišnjeg bijega dva puta pozivala muža na dragovoljnu predaju ističući kako je zbog njegova skrivanja pritisak međunarodne zajednice na obitelj nepodnošljiv.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene