Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljušte žestoke reakcije

FOTO Ni majka je ne bi prepoznala! Pogledajte kako je političarka retuširala svoje fotografije za predizborne plakate

Juliette de Causans
Juliette de Causans Foto: Screenshot/Twitter
Francuska političarka Juliette de Causans kritizirana je zbog "zavaravanja" glasača jer je retuširala svoje fotografije kako bi dobila mladenački sjaj na predizbornim plakatima. No situacija je izmakla kontroli jer je na novim fotografijama neprepoznatljiva.

Juliette de Causans, koja se ovog mjeseca natječe kao kandidatkinja na francuskim senatorskim izborima, prikazana je na nedavnim posterima s više holivudskim izgledom u usporedbi s uobičajenim.

De Causans je u svojim 40-ima, ali ne želi javnosti otkriti točnu dob. No na plakatima bi vjerojatno mogla proći kao netko u srednjim 20-ima: koža joj je osjetno svjetlija, zubi ravniji i kosa bujnija u usporedbi s onim što se čini njezinim neobrađenim fotografijama na Instagramu.

Pročitajte i ovo Žitarice - 1 Kijev uzvraća Ukrajina planira tužiti tri europske države zbog zabrane uvoza hrane

Članica male stranke centra pod nazivom Europe Ecologie Egalite priznala je da poboljšala izgled tako što je retuširala fotografije, a rekla je da vjeruje da će to potaknuti potporu njezine stranke.

Za plakat svoje kandidature na parlamentarnim izborima u lipnju prošle godine De Causans je rekla da je koristila digitalne alate kako bi imala tamniji ten. Međutim, na njezinu novijem posteru retuširanje je osjetno jače. 

Glasači su na društvenim mrežama kritizirali De Causans kao neiskrenu, piše Telegraph.

"Obmanjujete birače svojom fotografijom iz kampanje. Jadno, ne glasam više za tebe. Zaslužujemo bolje", napisala je jedna žena na svom profilu na Instagramu.

Pročitajte i ovo Ante Ćurić kod Podgore Poginuo poznati dalmatinski stomatolog: Na motociklu se sudario s automobilom

Drugi je rekao: "Zaista, ne izgledate nimalo poput svoje fotografije iz kampanje, počinjete izravno s lažima."

De Causans ušla je u politiku 2021. nakon što je radila kao profesorica u srednjoj školi. Kandidirala se za zastupnicu u Ardenima, ali je na parlamentarnim izborima 2022. dobila samo 4,28 posto glasova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nepoznata težina ozljeda Pijani mladić bez vozačke dozvole sletio s ceste: Autom se zabio u vikendicu i zapalio

Političarka je stala u obranu svojih obilno retuširanih fotografija.

"Moje je pravo da kao kandidatkinja imam lijepu fotografiju. Frizura, šminka i rasvjeta nisu ista stvar", rekla je Juliette de Causans.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene