Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naredio im

KONTROVERZNI PREDSJEDNIK IH TJERA 'Ako vide Amerikanca, ubit će ga'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sastanku vladinih dužnosnika, filipinski predsjednik Rodrigo Duterte koji nije naveo kad i koliko američkih vojnika mora otići, kazao je da je filipinsko svrstavanje na Zapad uzrok trajne muslimanske pobune na jugu zemlje.

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte kazao je u ponedjeljak da je naredio svim savjetnicima američkih posebnih snaga, koje pomažu filipinskim postrojbama u borbi protiv muslimanskih pobunjenika na jugu arhipelaga, da napuste zonu.

Pročitajte i ovo Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade" Slika nije dostupna ''namirisao je smeće'' Govor predsjednika Filipina nasmijao svijet: Golemi žohar na predsjednikovom ramenu inspirirao je kritičare

Na sastanku vladinih dužnosnika, filipinski predsjednik koji nije naveo kad i koliko američkih vojnika mora otići, kazao je da je filipinsko svrstavanje na Zapad uzrok trajne muslimanske pobune na jugu zemlje.

"Muslimani će postati još uznemireniji. Ako vide Amerikanca, ubit će ga", dodao je on.

Američko veleposlanstvo nije bilo neposredno dostupno da komentira ovu izjavu.

Duterte je tu izjavu dao tjedan dana nakon skandala koji je izazvao kada je američkog kolegu Baracka Obamu nazvao "kučkinim sinom" uoči summita zemalja jugoistočne Azije.

Duterte je ponovno pokrenuo napore za postizanje mirovnih sporazuma s komunističkim i muslimanskim pobunjenicima kako bi prekinuo desetljeća nasilja u kojima je poginulo više od 150.000 osoba. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene